Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Πέμπτη, Μαΐου 28, 2020

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ, το νέο «δημοκρατικό» αφήγημα της Δημοτικής Αρχής της Ανδρούτσου (ΚΙΝΑΛ) – ΜΕΤΕΧΩ (ΣΥΡΙΖΑ)

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Ελένης Καντζέλη, σχετικά με την 6η Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ.

Με περισσό ΘΡΑΣΟΣ κατηγορεί τη Λαϊκή Συσπείρωση ότι «αγνοεί την αναγκαιότητα της εποχής και επικαλείται διάφορους προσχηματικούς λόγους» για την αποχή μας από την εν λόγω συνεδρίαση όταν τη καταγγέλλουμε για ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ και ΑΠΑΞΙΩΣΗ από την πλευρά της του Δημοτικού Συμβουλίου, των επιτροπών του Δήμου και των μελών αυτών των σωμάτων, καθώς και των φορέων και σωματείων της περιοχής που τους απαγορεύει επί της ουσίας τη συμμετοχή, ενημέρωση και παρέμβαση.

Για το ιστορικό της υπόθεσης,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σεβόμενοι τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, πήραμε μέρος σε όλες τις διαδικασίες που επέλεξε η Δημοτική Αρχή όλο το προηγούμενο διάστημα των περιορισμών λόγω πανδημίας.

Αρχικά, ακολουθήθηκε η διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών του Δήμου, δηλαδή μέσω emails. Σε αυτά τα emails διατυπώναμε καθαρά και γραπτώς: τις ερωτήσεις μας προς τη Δημ. Αρχή σχετικά με πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως για την καθαριότητα στο δήμο μας, για τις σχολικές καθαρίστριες (βλαπτική μεταβολή του ωραρίου τους, συνθήκες εργασίας, εργασιακά δικαιώματα όπως άδειες ειδικού σκοπού που δεν πήραν, έλλειψη προσωπικού), τις τοποθετήσεις μας σχετικά με τα δημοτικά ιατρεία, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, σχετικά με την εξασφάλιση της μισθοδοσίας όσων υπαλλήλων εργάζονται σε δημ.. δομές που δε λειτουργούν λόγω των περιοριστικών μέτρων, σχετικά με την απαλλαγή από τέλη και οφειλές όσων μικροεπαγγελματιών & εργαζομένων βρέθηκαν σε δεινή θέση λόγω των περιορισμών κλπ.

Όμως, σε πολλές περιπτώσεις είτε δεν πήραμε ΚΑΜΙΑ απάντηση είτε λάβαμε ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ, ενώ η ίδια η διαδικασία αντικειμενικά περιόριζε τη δυνατότητα ζωντανής, πλούσιας, ανταλλαγής απόψεων, και τοποθετήσεων.

Γρήγορα και έγκαιρα θέσαμε το ζήτημα να προχωρήσουμε στη μορφή των τηλεδιασκέψεων ή συνεδριάσεων κεκλεισμένων των θυρών, βάσει των δεδομένων περιορισμών.

Η Δημ. Αρχή επέλεξε τις τηλεδιασκέψεις ΜΟΝΟ για το Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Στις άλλες επιτροπές (σχολικές επιτροπές) και στα Νομικά Πρόσωπα κατά κύριο λόγο παρέμεινε – ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ – στις δια περιφοράς συνεδριάσεις μέχρι σήμερα, παρόλο που εκπρόσωποί μας αιτήθηκαν και σ’ αυτά τηλεδιασκέψεις. Γιατί;

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τις προηγούμενες μέρες, προέβη μόνο σε μία συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, στην οποία Α) ΑΡΝΗΘΗΚΕ την παρέμβαση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων της περιοχής, Β) ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ τον εκπρόσωπο της Ένωσης ΕΒΕ, που τυγχάνει να είναι και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίου Δημητρίου, επικαλούμενη λάθος email (αλήθεια, τόσα χρόνια γνωρίζει πολύ καλά και έχει τα σωστά στοιχεία επικοινωνίας του συγκεκριμένου ανθρώπου, τώρα τα έκανε λάθος;). Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του...

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, επέλεξε τη δια περιφοράς συνεδρίαση στην αρμόδια Σχολική Επιτροπή. Όταν η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης αιτήθηκε να γίνει με τηλεδιάσκεψη ή με φυσική παρουσία (όπως άλλωστε έχει ξεκινήσει ήδη να λειτουργεί η Οικονομική Επιτροπή) λόγω και του κατεπείγοντος των ζητημάτων ανοίγματος των δημοτικών σχολείων & νηπιαγωγείων τις επόμενες μέρες, ο Πρόεδρος της Επιτροπής απόρησε ποιος είναι ο λόγος (!!!) και το ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ, θεωρώντας ότι δε συντρέχει κανένας λόγος να συζητήσουν τα μέλη της επιτροπής διαφορετικά (!!!!).

Αποκορύφωμα των δήθεν δημοκρατικών ευαισθησιών της Δημ. Αρχής είναι το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ γεγονός ότι επέλεξε να φέρει προς συζήτηση και να ψηφίσει την ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του ΠΡΑΣΙΝΟΥ στην Οικονομική Επιτροπή όπου έχει την τεχνητή πλειοψηφία και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο (που δεν έχει εξασφαλισμένη την πλειοψηφία). Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει λεπτομέρειες τον παραπέμπουμε στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Ιδιωτικοποίηση του Πρασίνου.... Ποιος τελικά χρησιμοποιεί «ευκαιριακά» την απλή αναλογική για να «φρενάρει» τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου; Ρητορικό το ερώτημα.

Ας πάμε τελικά και στην επίμαχη Συνεδρίαση του Δ.Σ.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης από την 1η στιγμή που ενημερωθήκαμε για την 6η Τακτική Συνεδρίαση με ημ/νία 27/05/2020, αιτηθήκαμε να πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερη, κατάλληλη αίθουσα τηρώντας ΟΛΑ τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Μάλιστα, από την προηγούμενη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στις 29/4/2020, είχαμε ήδη προτείνει την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρο «Μελίνα Μερκούρη» ή οποιαδήποτε άλλη θεωρηθεί πιο κατάλληλη.  

Αρχικά, η Δημοτική Αρχή επικαλέστηκε τεχνικά ζητήματα, ότι δεν είχε λύσει τη μαγνητοφώνηση και τη μαγνητοσκόπηση της συνεδρίασης, ώστε να μεταφερθεί στο Δημοτικό Θέατρο. Στη συνέχεια, θυμήθηκε να επικαλεστεί τα τ.μ. του εν λόγω θεάτρου, καθώς και του αμφιθεάτρου του σχολικού συγκροτήματος στο «Στρογγυλό». Τελικά, τι από τα 2 ισχύει; Και πότε ακριβώς αναζήτησε προς την Τεχνική Υπηρεσία τα στοιχεία περί τ.μ. για τους 2 χώρους; Πριν ή αφότου αποστείλαμε τη διαμαρτυρία μας για τη διαδικασία και την πρόθεσή μας να απέχουμε;

Προς τη Δημοτική Αρχή ένα πράγμα θέλουμε να πούμε:

Σας επιστρέφουμε τα περί «πολιτικών παιχνιδιών» και άλλων σαθρών για τα οποία κατηγορείτε τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Εσείς υπηρετείτε εδώ και χρόνια, συνειδητά και πλήρως κάθε αντιλαϊκή κατεύθυνση όλων των Κυβερνήσεων διαδοχικά, ΝΔ τώρα, ΣΥΡΙΖΑ χτες, ΠΑΣΟΚ παλιότερα. Υπηρετείτε εδώ και χρόνια, συνειδητά και πλήρως, τα συμφέροντα του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ μέσα από το ρόλο σας στην Τοπική Διοίκηση.

Εμείς υπηρετούμε εδώ και χρόνια συνειδητά και πλήρως, με την πιο καθάρια, αγωνιστική, και ανυπότακτη στάση τα συμφέροντα του ΛΑΟΥ μας, μέσα & έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, και κυρίως στους δρόμους του αγώνα, όπως άλλωστε κάνουμε με απόλυτη συνέπεια την περίοδο της πανδημίας και της νέας καπιταλιστικής κρίσης!

Βρισκόμαστε λοιπόν σε εκ διαμέτρου αντίθετες πλευρές.

Και να είστε σίγουροι. Πως αυτά που θέλετε να αποφύγετε, δηλαδή την κατακραυγή των δημοτών για το αντιλαϊκό σας έργο, και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας, θα τα βρείτε μπροστά σας!

 Υ.Γ. Ας σημειώσουμε ότι τη Δευτέρα ανοίγουν Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία....Ας σημειώσουμε ότι πλοία, αεροπλάνα, τουριστικά καταλύματα.... όλα πλέον άνοιξαν....

Σε ποιους περιορισμούς αναφέρεται άραγε η Δημ. Αρχή;;; Ή μήπως οι περιορισμοί, όπως τους αντιλαμβάνεται τελικά, αφορούν μόνο τη «δημοκρατία» της και όχι την υγεία των παιδιών μας, και όχι την υγεία του λαού μας;

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Αβραμίδου Κατερίνα

Γιαννέζος Τάσος

Δήμου Παναγιώτα

Σκιαδιώτη Ευγενία