Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023

32ο Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Αθήνας, 4-5 Φεβρουαρίου 2023

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, με στόχο να αλλάξει σελίδα !


Πάνω από 1200 συνδικαλιστές, εκλεγμένοι από εκατοντάδες εργατικά σωματεία του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της χώρας συμμετείχαν στις εργασίες του 32ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο στο ξενοδοχείο Wyndham στο κέντρο της Αθήνας.

Ανάμεσά τους κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που έδωσαν μεγάλους αγώνες τα τελευταία χρόνια, που συνέβαλλαν στον συντονισμό της πάλης τόσο στην Αττική όσο και Πανελλαδικά. Οικοδόμοι που έδωσαν τη μεγάλη επιτυχημένη μάχη για τη Σύμβαση, ξενοδοχοϋπάλληλοι που μέσα στην πανδημία στάθηκαν απέναντι στην απληρωσιά, παλεύοντας για το μεροκάματο. Διανομείς που σημάδεψαν με τα κόκκινα ποτάμια της efood την πολύμορφη αγωνιστική δράση, εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες που με τις απεργίες τους και την απειθαρχία τους κουρέλιασαν τις απεργοκτόνες διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη. Εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες, τις τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, που παλεύουν για την κατοχύρωση σύγχρονων δικαιωμάτων

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Τάσος Γιαννέζος, εκ μέρους συνταξιουχικών σωματείων, επισημαίνοντας πως οι απόμαχοι της δουλειάς θέλουν Εργατικό Κέντρο που να παλεύει μαζί τους για τις συντάξεις, την Ασφάλιση, ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις διακοπές ρεύματος.