Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Τρίτη, Απριλίου 11, 2023

ΝΤΡΑΠΗΚΕ & Η ΝΤΡΟΠΗ: VOL 2!

Tις θλιβερές εικόνες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου το πρωί της Τετάρτης 5/4 (πλημμυρισμένες αίθουσες, βρεγμένα καλώδια, πεσμένες ψευδοροφές) τις ακολούθησαν οι θλιβερές εικόνες του- εξ’ αναβολής- Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Δημητρίου τη Δευτέρα 10/4/23.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλέστηκε να συνεδριάσει, μέρα γενικής 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στους Δήμους, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Δημαρχείου, που κάτω από την παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχώρησαν. Στη συνεδρίαση αυτή για δεύτερη φορά η Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να συζητήσει επί της ουσίας το θέμα.

Όσο κι αν προσπαθούν, οι ευθύνες τους δεν κρύβονται!!!

Δε μπορούν να συγκαλύψουν ότι με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ , όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα και των αρμόδιων Υπουργείων, της Δημοτικής Αρχής, υλοποιείται μία εγκληματική πολιτική που αντιμετωπίζει τα Σχολεία μας ως κόστος. Που έχει οδηγήσει τα σχολεία σε τραγική κατάσταση.

Η Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της, που ακολουθώντας την συγκεκριμένη πολιτική δεν διεξάγει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ και πραγματική ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ των σχολείων για τα οποία έχει ευθύνη.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ομολογήσουν- δια στόματος της Δημάρχου- πως απώτερη στόχευση Κυβερνήσεων & Δημοτικής Αρχής είναι τελικά να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ τα ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και αρνήθηκαν για άλλη μια φορά να δεσμευτούν ότι θα πάρουν μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών μας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ !!

Δε θα περιμένουμε το επόμενο «ΑΤΥΧΗΜΑ»!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τα σχολεία μας να είναι ΑΣΦΑΛΗ – ΣΥΓΧΡΟΝΑ – ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ.

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ:

§  Άμεση αποκαταστάση των ζημιών στο Ειδικό Σχολείο & άμεσα ολοκληρωμένοι έλεγχοι (στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ηλεκτρολογική εγκατάσταση –καυστήρες - επάρκεια σε προαύλια & χώρους συγκέντρωσης), με έγγραφες διαβεβαιώσεις & πιστοποιητικά των αρμόδιων φορέων.

§  Εντός των εορτών του Πάσχα, ουσιαστικούς έλεγχους (όχι μόνο οπτικούς) από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΚΤΥΠ & την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, με πιστοποιητικά καταλληλόλητας για ΟΛΑ τα σχολικά κτήρια, να προχωρήσει η συντήρηση των σχολικών υποδομών.

§  Άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στο Ειδικό Σχολείο.

ΥΓ: Για όσους σκίζουν τα ιμάτιά τους για τη δημοκρατικότητα της δημοτικής αρχής, ας παρακολουθήσουν το ΔΣ μετά την αποχώρηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού τελικά το Ειδικό Σχολείο ΔΕΝ συζητήθηκε στην Ημερήσια Διάταξη. Η συνέχεια διήρκησε 54 λεπτά(!) με τα 32 λεπτά από αυτά να αφορούν την έγκριση ΔΑΝΕΙΟΥ (που θα το πληρώσουν οι κάτοικοι του δήμου μας) ύψους 2.698.131,50 € για την αλλαγή του οδοφωτισμού με LED φωτισμό!!!

ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, που υλοποιεί ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜA την πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ, των μεγαλοεπιχειρηματιών που βγάζουν εκατομμύρια στις πλάτες μας, της ΕΕ που τους πριμοδοτεί με κάθε τρόπο!