Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 02, 2024

Για την κακοκαιρία "Αυγή"

📌Μπορεί οι κακοκαιρίες να αλλάζουν ονόματα.. αλλά εμείς παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές... 

 ❗Πριν προλάβει να ρίξει - όχι χιόνι - ούτε καν μια καταιγίδα, σήμερα, 30/01/24, αγωγός υδάτων έσπασε στην περιοχή του Ασυρμάτου, προκαλώντας πλήθος προβλημάτων σε κατοίκους, οδηγούς και γονείς.... Κι επειδή για πάσα νόσο, το "φάρμακο" είναι η ατομική ευθύνη και ... το κλείσιμο σχολείων... με απόφαση δημάρχου αποφασίστηκε η διακοπή της λειτουργίας του 14ου νηπιαγωγείου και στάλθηκε μήνυμα στους γονείς να παραλάβουν άμεσα (❗) τα παιδιά τους. 

 📍Αυτό είναι το αποτέλεσμα της χρόνιας υποβάθμισης των ζητημάτων ασφαλείας, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους χώρους όπως οι σχολικές μονάδες. 

 📍Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων με γνώμονα τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. 

 ❓Αναρωτιόμαστε πόσο εύκολο θεωρούν ότι είναι για τους γονείς να φύγουν από την εργασία τους για να παραλάβουν άμεσα τα παιδιά. ❓Αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπάρχει σχέδιο ώστε να μην διαταράσσεται τόσο εύκολα η εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών όπως και η καθημερινότητα των δημοτών για ένα προβλεπόμενο και αναμενόμενο καιρικό φαινόμενο❗

 📍Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης προσπάθησαν να έρθουν σε επικοινωνία με την δημοτική αρχή αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. ❗‼ Για άλλη μια φορά βλέπουμε τον κρατικό μηχανισμό ανίκανο να μας προστατέψει από τα καιρικά φαινόμενα στον 21ο αιώνα...αλλά ικανότατο όταν θέλει να διώξει μια συνταξιούχο με το ανάπηρο παιδί της από το σπίτι της, να χτυπήσει τους αγρότες της Θεσσαλίας που διαμαρτύρονται, ή τους "ταραξίες" φοιτητές που δε θέλουν να πληρώνουν για τις σπουδές τους...

 📢Απαιτούμε από τους αρμόδιους, κράτος-τοπική διοίκηση-ΕΥΔΑΠ να παρθούν όλα τα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης στον Ασύρματο και στο 14ο νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου. 

 📢Απαιτούμε να παρθούν από κράτος-περιφέρεια-δήμο συνολικά όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων για την πολιτική προστασία του λαού με ιδιαίτερη φροντίδα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κοινωνικές/ υγειονομικές δομές, ρέμα της Πικροδάφνης.