Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Δευτέρα, Ιουνίου 24, 2024

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε σχέση με τις θερινές δραστηριότητες του δήμου για τα παιδιά

 

📌Ερώτηση υπέβαλλε η Λαϊκή Συσπείρωση σε σχέση με τις θερινές δραστηριότητες του δήμου για τα παιδιά στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημ. Αρχής την Πέμπτη 20/6/2024.
Στην τοποθέτησή μας αναδείχτηκε πως:
♦ Κάθε καλοκαίρι οι γονείς πελαγοδρομούν ψάχνοντας πώς θα απασχοληθούν τα παιδιά τους με τρόπο δημιουργικό, ευχάριστο και συμβατό με τις ανάγκες τις ηλικίας τους. Η ουσιαστική απουσία κρατικής μέριμνας έχει αφήσει ανοιχτό τον χώρο για να θριαμβεύσει η ιδιωτική - επιχειρηματική δράση.
♦ Η διοίκηση του δήμου άλλαξε αλλά η κατάσταση γίνεται κάθε χρόνο και χειρότερη.
- Για μια ακόμα χρονιά οι γονείς στάθηκαν μπροστά από υπολογιστές-κινητά-τάμπλετ για να προλάβουν μια θέση για τα παιδιά τους. Πολλά παιδιά έμειναν εκτός προγραμμάτων.
- Τα προγράμματα δόθηκαν ξανά εργολαβία σε ιδιώτη με πολλά προβλήματα.
- Αποκλείστηκαν παιδιά λόγω χρόνιων νοσημάτων (πχ παιδί με διαβήτη) γιατί το κέρδος του ιδιώτη δεν επιτρέπει την στελέχωση με επαρκές πιστοποιημένο και εξειδικευμένο προσωπικό υγείας
- Η ποιότητα των προγραμμάτων κάθε χρόνο γίνεται χειρότερη. Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε τις εκδρομές να μειώνονται και να εκλείπουν οι χώροι πολιτισμού, μουσεία κ.ά. Φέτος οι γονείς ενημερώθηκαν την πρώτη μέρα ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εκδρομή κατά την πρώτη περίοδο, παρά το γεγονός ότι στα προγράμματα αναφέρονται κανονικά.
♦ Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην πρώην και στη νυν δημοτική αρχή σχετικά με τον τρόπο ανάθεσης στον ιδιώτη είναι πεδίο βολικό και για τους δυο, αλλά ξένο προς τους γονείς και την αγωνία τους για την ασφαλή δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους. Κάτι που απαιτεί επαρκή κρατική χρηματοδότηση προς το δήμο, με μόνιμο προσωπικό ώστε να μπορεί να καλύπτει προγράμματα πολιτισμού, αθλητισμού και δημιουργικής απασχόλησης όλο τον χρόνο.
♦ Απαιτούμε από την διοίκηση του δήμου να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα προγράμματα αθλοδιακοπών, παιχνιδοδιακοπών κλπ και να πάρει όλα τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή τους, με δημιουργική απασχόληση των παιδιών και όχι απλώς τη φύλαξή τους