Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Τρίτη, Μαΐου 05, 2015

Ερώτηση του ΚΚΕ για 13 απλήρωτους εργαζόμενους στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Γιώργος Λαμπρούλης και Σταύρος Τάσσος για τους 13 απλήρωτους εργαζόμενους στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Αναλυτικά, το κείμενο:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: Απλήρωτοι 13 εργαζόμενοι στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.
Η αναγκαιότητα λειτουργίας Παιδοψυχιατρικής Κλινικής είναι χωρίς αμφιβολία απαραίτητη σε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Η πραγματική ανάγκη για μια σύγχρονη Παιδοψυχιατρική Κλινική στο ΠΑΓΝΗ, ικανή να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση των ειδικών περιστατικών και στην ασφαλή νοσηλεία παιδιών και εφήβων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων δεν ικανοποιείται με ευκαιριακές, αποσπασματικές λύσεις με προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξης, όπως συμβαίνει σήμερα.
Είναι η πρώτη κλινική του νοσοκομείου που έχει ενταχθεί και θα λειτουργήσει μέσω ΕΣΠΑ. Σε σύνολο 16 εργαζομένων μόνο 3 έχουν σταθερή και μόνιμη εργασία. Οι υπόλοιποι, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό επιστημονικό προσωπικό, έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, με λήξη συμβάσεων σε λίγους μήνες. Δε φτάνει μόνο αυτό. Από τον Φλεβάρη είναι απλήρωτοι 13 εργαζόμενοι με σύμβαση μίσθωσης έργου στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Στην αρχή η διοίκηση επικαλούνταν γραφειοκρατικούς λόγους και πριν μια εβδομάδα ανέφερε ότι χρήματα δεν υπήρχαν, γατί έχουν δεσμευτεί τα ταμειακά αποθέματα των νοσοκομείων. Η διοίκηση του σωματείου έκανε παρέμβαση στη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, όπου αναφέρθηκε ότι ζήτησε ήδη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και υπεύθυνο για τις ψυχιατρικές δομές κ. Ξανθό, αλλά και από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, να εξαιρεθούν τα χρήματα των εργαζομένων από την παρακράτηση των αποθεματικών του ΕΣΠΑ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός: 

1. Τα χρήματα του ΕΣΠΑ έχουν δεσμευθεί από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;
2. Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι;».