Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017

Καμία ανοχή στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή! Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους!

Καμία ανοχή στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους


Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου να καταδικάσει απερίφραστα τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή και τους τραμπουκισμούς της, αυτήν τη φορά σε σχολείο στο Πέραμα. Μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, στα στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα και δεκάδες ακόμη επιθέσεις, οι υπόδικοι χρυσαυγίτες, συνέχισαν τις επιθέσεις τους απέναντι σε εκπαιδευτικούς και γονείς με την ανοχή της αστυνομίας. Έδειξαν το αποκρουστικό τους πρόσωπο σε μικρά προσφυγόπουλα που γλίτωσαν από τον πόλεμο και τον πνιγμό και τώρα εγκλωβισμένα σε απαράδεκτες συνθήκες στη χώρα μας παλεύουν να μορφωθούν.

Tεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δεν πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υποδοχή αυτών των μικρών παιδιών στα σχολεία, στρώνοντας το έδαφος στους φασίστες χρυσαυγίτες να προβούν στο ρατσιστικό, εθνικιστικό τους παραλήρημα.

Οι ναζιστές πατάνε πάνω στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργήσει στη χώρα μας η πολιτική εγκλωβισμού των προσφύγων που προβλέπει η ΕΕ και εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση για να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Θέλουν να κρύψουν πως η προσφυγιά δημιουργείται από το σάπιο σύστημα που υπηρετούν, από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που ξαναμοιράζουν με πολέμους τον ενεργειακό πλούτο και τους δρόμους μεταφοράς του στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν κ.ά.

Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να εξασφαλίσει «μερίδιο από την πίτα» για λογαριασμό των εγχώριων μεγάλων επιχειρηματικών-μονοπωλιακών συμφερόντων. Γι’ αυτό δίνει γη και ύδωρ, φέρνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, του προσφέρει απλόχερα τις βάσεις και τις υπηρεσίες της. Εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα και το λαό μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή. Την ίδια στιγμή απαντάει με ψευτολεονταρισμούς στην τουρκική προκλητικότητα στο Καστελόριζο όπου επιλέγει να φωτογραφηθεί αγκαλιά με τους φασίστες χρυσαυγίτες, και με διάφορες δηλώσεις να τους «ξεπλύνει» στα μάτια του λαού.
Καλούμε τον λαό να καταδικάσει και να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή. Να μη δείξει καμία ανοχή στη φασιστική, εγκληματική της ιδεολογία και δράση.

Καλούμε τον λαό να δυναμώσει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες με κάθε τρόπο, με συλλογή ρουχισμού, τροφίμων κ.ά. Να υποδεχτεί θερμά τα προσφυγόπουλα σε κάθε σχολείο που θα βρεθούν.

Να δυναμώσει την πάλη του από κοινού με τους πρόσφυγες ενάντια στην αιτία του προβλήματος, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που καταδικάζει και τον ελληνικό λαό και τους πρόσφυγες στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καταλήξουν οι πρόσφυγες στους προορισμούς τους. Για το διάστημα που παραμένουν εδώ, έχει ευθύνη η κυβέρνηση –και όχι οι διάφορες ύποπτες ΜΚΟ/επιχειρηματίες- να λύσει άμεσα την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων στη χώρα μας, σε ανοικτές δομές φιλοξενίας, με κατάλληλες, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, σίτισης, υγειονομικής φροντίδας. Να πάρει τα απαραίτητα μέτρα σε υποδομές και προσωπικό για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης.


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου
Τάσος Γιαννέζος
Γιώτα Δήμου