Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017

Ψήφισμα στήριξης στον Κώστα Πελετίδη


Ψήφισμα στήριξης στον Κώστα Πελετίδη,

Δήμαρχο Πάτρας, για τη συνεχιζόμενη δίωξή του


Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου να καταδικάσει τη συνεχιζόμενη δίωξη του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας, επειδή ο δήμος δεν παραχώρησε χώρους στους φασίστες εγκληματίες χρυσαυγίτες για να προπαγανδίσουν τις φασιστικές τους αντιλήψεις κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών του 2015, καθώς και γιατί δεν τους παρέδωσε στοιχεία για τα παιδιά μεταναστών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη στις 13 Φλεβάρη από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Πρόκειται για μία εξέλιξη επικίνδυνη για όλο το λαό, για μία προκλητική απόφαση, ιδιαίτερα τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τους χρυσαυγίτες, τα δολοφονικά χτυπήματα στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και στα στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα, εγκλήματα για τα οποία η Χρυσή Αυγή σήμερα δικάζεται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και ο διορισμένος από αυτήν γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχουν τεράστιες ευθύνες που συνεχίζουν τη δίωξη. Είναι χαρακτηριστικό πως τη δυνατότητα δίωξης είχε περιγράψει ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και νυν Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, απαντώντας σε Ερώτηση των φασιστών χρυσαυγιτών για το αν θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον δήμαρχο Πάτρας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου εκφράζει τη συμπαράστασή του στο Δήμαρχο Πάτρας και δηλώνει πως δε θεωρεί παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις κανένα περιθώριο στη Χρυσή Αυγή να σπέρνει το φασιστικό, ρατσιστικό της δηλητήριο στο λαό και τη νεολαία μας. Ίσα-ίσα, είναι καθήκον η αποκάλυψη του πραγματικού ρόλου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως τσιράκι του συστήματος, του εγκληματικού της χαρακτήρα που πηγάζει από τη φασιστική της ιδεολογία.
Καμία ανοχή στη φασιστική ναζιστική Χρυσή Αυγή. Καλούμε το λαό να τους γυρίσει την πλάτη, να τους βάλει στο περιθώριο, να μη μπορούν να σταθούν πουθενά. 

Καλούμε το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και την κυβέρνηση να πάρουν πίσω τώρα η δίωξη προς τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας για τη θέση αρχής που κρατά!
  
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου
Τάσος Γιαννέζος 
Γιώτα Δήμου



 για περισσότερες πληροφορίες για τη δίωξη του Κ. Πελετίδη πατήστε εδώ