Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2017



Όχι στην κοροϊδία της κυβέρνησης!  Να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος- κανένας απλήρωτος! Μετατροπή ΤΩΡΑ όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παρά τον εφησυχασμό που καλλιεργούσαν άλλες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η δημοτική αρχή, λέγοντας ότι «πρόκειται για διαρροή, δεν είναι επίσημη απόφαση, καθίστε να δούμε» κ.ά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όλο το προηγούμενο διάστημα κορόιδευε τους εργαζόμενους στήνοντας ψευτοκαβγά με τη ΝΔ. Επί της ουσίας συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, που αποτελεί «διακαή πόθο» μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τώρα αξιοποιεί την απόφαση του Ελεγκτικού για να απολύσει χιλιάδες συμβασιούχους, ενώ για πολλούς αμφισβητείται ακόμα και η καταβολή των δεδουλευμένων τους. Παίζει με τον πόνο των εργαζομένων όταν έρχεται την ίδια στιγμή να προτείνει σαν λύση τις 2μηνες συμβάσεις!

Οι κομμουνιστές Δήμαρχοι, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Δημάρχους, στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε τρόπο. Κάλεσαν δημάρχους και δημοτικά συμβούλια να συνταχθούν με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης της κυβέρνησης ώστε να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα οι δήμοι.

Στην ίδια λογική οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι καλέσαμε έκτακτες συνελεύσεις των δημοτικών συμβουλίων σε όλους τους δήμους. Αντίστοιχα κάναμε και στον Άγιο Δημήτριο, ιδιαίτερα μιας και εδώ το δημοτικό συμβούλιο είχε ήδη υιοθετήσει προηγούμενο ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης υπέρ της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων.

Παρόλ’ αυτά, η δημοτική αρχή της Ανδρούτσου το παραπέμπει για αργότερα, για άλλη μία φορά καλλιεργεί την αναμονή στους εργαζόμενους. Αποφεύγει να πάρει θέση σε μία φάση που οι εργαζόμενοι είναι σε κινητοποιήσεις και έχουν ανάγκη τη συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ είναι επιτακτικό η κυβέρνηση να συναντήσει τοίχο, ώστε να μην τολμήσει να υλοποιήσει τις χιλιάδες απολύσεις.

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα, να ξεχωρίσουν την ήρα από το στάρι. Ποιες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις είναι μαζί τους από την πρώτη στιγμή, με σταθερότητα και συνέπεια, και ποιες τους καλλιεργούν τόσο καιρό τον εφησυχασμό, την αναμονή, την ηττοπάθεια!

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να συμπαραταχθεί με τους αγώνες των εργαζομένων!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην τολμήσει να απολύσει ούτε έναν συμβασιούχο. Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Να προβεί ΤΩΡΑ σε νομοθετική παρέμβαση με βάση το ψήφισμα που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Στηρίζουμε πλήρως και έμπρακτα τους αγώνες των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση για τη δικαίωση του αιτήματός τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία!

20/06/2017