Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2018

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ









Να επιστραφεί ΤΩΡΑ ο χώρος εντός του Δημοτικού Σταδίου στο άθλημα των ρίψεων






Το 2018 βρίσκει τους αθλητές, προπονητές και φίλους του Κλασικού Αθλητισμού και ειδικότερα των ρίψεων μπροστά σε ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις στο δήμο Αγίου Δημητρίου, που είχαν δρομολογηθεί πριν από τουλάχιστον 2 χρόνια από τη δημοτική αρχή της Ανδρούτσου.
Τα τεχνικά έργα που γίνονται στο Δημοτικό Στάδιο, εξαιτίας των οποίων οι αθλητές των ρίψεων εκδιώχθηκαν από τον χώρο τους, ολοκληρώνονται, αφήνοντας επίσημα πλέον χωρίς στέγη το εν λόγω άθλημα.
Αυτά τα 2 χρόνια η δημοτική αρχή της Ανδρούτσου είπε πολλά ψέματα…
Είπε πως δε μπορεί να τροποποιήσει τη μελέτη για την κατασκευή του υπόγειου γκαράζ στο Δημοτικό Στάδιο που προέβλεπε (γιατί άραγε;;;) την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου διαστάσεων 5x5 στον ίδιο χώρο που για χρόνια προπονούνταν οι αθλητές των ρίψεων.
Η αλήθεια είναι πως η δημοτική αρχή της Ανδρούτσου επέλεξε συνειδητά να προχωρήσει στην κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5, γιατί αυτό, σε αντίθεση με τις ρίψεις, μπορεί εύκολα να το εμπορευματοποιήσει ώστε να έχει έσοδα.
…χρησιμοποίησε δικαιολογίες…
Ισχυρίστηκε πως υπάρχει τεχνικό πρόβλημα, ότι δήθεν η πλάκα (που εν τω μεταξύ είχε ήδη πέσει!), δεν αντέχει τις ρίψεις … επιχείρημα που κατέρρευσε από την τεχνική έκθεση πολιτικού μηχανικού του ΣΕΓΑΣ.
…κορόιδεψε κατάμουτρα…
Έφτασε στο σημείο να προτείνει ως λύση το ξήλωμα του γηπέδου του τένις (μα είναι δυνατόν;;!) για την εκεί μεταφορά του αθλήματος ρίψεων…
…καλλιέργησε την αναμονή ώστε να κερδίσει χρόνο, μέχρις ότου ολοκληρωθεί το έργο και θέσει τους αθλητές προ τετελεσμένων!
«Έριξε το μπαλάκι» προς τον ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ όταν του ζήτησε τεχνική μελέτη, εγκεκριμένη από τη Γ.Γ. Αθλητισμού, για τη διαμόρφωση του χώρου σε προπονητήριο ρίψεων, την οποία εάν και εφόσον εγκρίνει η τεχνική υπηρεσία του δήμου θα δει αν θα την εφαρμόσει…
Είναι απαράδεκτο για ένα έργο του δήμου που την αποκλειστική ευθύνη έχει η δημοτική αρχή και η τεχνική υπηρεσία του δήμου, να ζητά από ένα αθλητικό σωματείο να κάνει την τεχνική μελέτη.
Μάλιστα, σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το τι προτίθεται να κάνει τελικά η δημοτική αρχή, απάντησε πως ο ΟΦΚΑ φταίει που έχει καθυστερήσει να δώσει τη μελέτη!
Και για όσους είναι ακόμη δύσπιστοι ως προς τις προθέσεις της δημοτικής αρχής..
Η δημοτική αρχή (με τη χρηματοδότηση της περιφερειακής αρχής της Δούρου, ύψους 886.000 €!) προχωράει στην αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα με συνθετικό στο γήπεδο του Σταδίου, αποκλείοντας αθλήματα του Κλασικού Αθλητισμού, όπως τις ρίψεις, από τον φυσικό τους χώρο, δηλαδή από το Στάδιο. Δεν έκρυψε (δια στόματος του αντιδημάρχου Γαβαλά) ότι με τον συνθετικό χλοοτάπητα θα μπορεί να αξιοποιεί το γήπεδο για κερδοσκοπικούς σκοπούς.
Και επειδή ο εμπαιγμός πάει χέρι-χέρι με το θράσος και την υποκρισία...
Ουκ ολίγες φορές ακούσαμε τη Δήμαρχο να κομπάζει για τις επιτυχίες του 6ου παγκόσμιου πρωταθλητή ακοντισμού, του μπραχαμιώτη Γιάννη Κυριαζή, όταν την ίδια στιγμή αρνούνταν να δώσει το λόγο στον Θωμά Κυριαζή, ομοσπονδιακό προπονητή ΣΕΓΑΣ στον τομέα των ρίψεων, και πατέρα του Γιάννη, στο δημοτικό συμβούλιο για να θέσει το πρόβλημα του χώρου των ρίψεων! Τα λόγια περισσεύουν…
Οι νέοι και οι νέες, οι αθλητές και οι αθλήτριες δεν έχουν ανάγκη από κολακείες. Οι βραβεύσεις αν δε συνοδεύονται από έργα που να εξασφαλίζουν δωρεάν αθλητικούς χώρους και υλικοτεχνικές υποδομές γίνονται κενό γράμμα.
Επιβεβαιώνεται η Λαϊκή Συσπείρωση όταν από την πρώτη στιγμή τόνισε ποιο είναι το νήμα που συνδέει αυτά τα έργα και συνολικά την πολιτική που εφαρμόζεται γύρω από τον αθλητισμό.
Η δημοτική αρχή (και τα κόμματα που τη στηρίζουν, ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη) από κοινού με την περιφέρεια Αττικής, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό ως εμπόρευμα που θα τους αποδώσει κέρδη.
Αυτή η λογική της ανταποδοτικότητας και του κέρδους έρχεται σε αντιπαράθεση με την ανάγκη για μαζικό λαϊκό αθλητισμό.
Ο Αθλητισμός δε μπορεί να είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά δικαίωμα για όλους.
Καλούμε τους νέους και τις νέες, συνολικά το λαό, να αγωνιστούμε ώστε να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον αθλητισμό, το κράτος να χρηματοδοτεί επαρκώς τα αθλητικά σωματεία και τους δήμους για τη συντήρηση των υπαρχόντων και την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, να παρέχει δωρεάν υλικοτεχνική υποδομή και επιστημονική υποστήριξη για μαζικό λαϊκό αθλητισμό.
Καλούμε τη δημοτική αρχή, άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση και δικαιολογίες, να επιστρέψει τον χώρο εντός του Δημοτικού Σταδίου, κατάλληλα διαμορφωμένο και αναβαθμισμένο, στο άθλημα των ρίψεων. Παράλληλα, να φροντίσει να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για τα ποδοσφαιρικά σωματεία του δήμου που ασφυκτιούν.

5/1/2018
Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου