Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2018

Η ανησυχία μετά τις πλημμύρες

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τις καταστροφές και τις πλημμύρες στην Μάνδρα και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής. Καλό θα ήταν να θυμηθούμε μερικά πράγματα σε σχέση με αυτό το θέμα, χωρίς να σταθούμε τόσο στην περιγραφή των ζημιών και των πλημμυρών, όσο στην κατάσταση σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία και τους χειρισμούς της εκάστοτε τοπικής διοίκησης σχετικά με το θέμα αυτό.
  
Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλάι των κατοίκων κλιμάκια των τοπικών οργανώσεων του ΚΚΕ, βουλευτές του και εκπρόσωποι φορέων και συνδικάτων:


 

Τις αγωνίες τους για την επόμενη μέρα μετέφεραν στο κλιμάκιο 
του ΚΚΕ οι καταστηματάρχες της περιοχής

Φυσικά η ουσιαστική απόδοση ευθυνών δεν πραγματοποιήθηκε και αυτό που ακολούθησε από τους κυβερνώντες είναι ότι έριχναν το φταίξιμο πότε στις κλιματολογικές συνθήκες και στον καιρό, πότε στα μπαζωμένα ρέματα, σε διάφορους υπηρεσιακούς παράγοντες, στους δημάρχους της περιοχής ή στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ η ΝΔ κατάγγελλε την κακοδιαχείριση και την κυβερνητική ανικανότητα των τελευταίων ετών ως τη βασική αιτία της καταστροφικής πλημμύρας.
Όμως, όσο κι αν προσπαθούν, δεν μπορούν να συγκαλύψουν πως ο πραγματικός ένοχος για την καταστροφή της προηγούμενης βδομάδας έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης.

Ο πραγματικός ένοχος 

Η αντίδραση δεν άργησε να 'ρθει τόσο από μαζικούς φορείς της περιοχής και σωματεία, όσο και από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης τοπικά και στην περιφέρεια.

Συνεδρίαση της Περιφέρειας

Διαβάστε στη συνέχεια: Χαρίζουν μισθούς στην εργοδοσία, καταγγελία του ΠΑΜΕ
                                        Εργοδοτική ασυδοσία
                                  Για την κοροϊδία της κυβέρνησης στους πληγέντες της Μάνδρας καθώς και εδώ
                                        Για την πραγματικά ταξική αλληλεγγύη
                                        Η απάντηση σωματείων και φορέων της Αττικής