Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020

ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ




Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή της Ανδρούτσου – ΜΕΤΕΧΩ (ΚΙΝΑΛ & ΣΥΡΙΖΑ) για το σχεδιασμό της να εγκαταστήσει κάμερες στους προαύλειους χώρους των σχολείων! 

Κι ας είχε ψηφίσει λίγους μήνες πριν ενάντια στις κάμερες που σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας. Για άλλη μία φορά, η Δημοτική Αρχή άλλα λέει κι άλλα πράττει. Όπως και τώρα, μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων, η κα. Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι έχει «χρέος να είναι στο πλευρό των σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών, με 
κάθε δύναμη που διαθέτει». Στην πράξη, μπροστά στους αγωνιζόμενους μαθητές που κινητοποιούνται για μέτρα προστασίας της υγείας τους & για την μόρφωσή τους, κάνει το αντίθετο. Από τη μία δηλώνει αναρμόδια για τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία (τάξεις με 22-25 ακόμη και 28 μαθητές, ακατάλληλες υποδομές, έλλειψη καθαριστριών κά). 
Από την άλλη είναι απολύτως αρμόδια για να εγκαταστήσει κάμερες στα σχολεία! Φαίνεται πως η κα. Δήμαρχος, μαζί με άλλους Δημάρχους – λαγούς της Κυβέρνησης (βλ. Κονδύλη – Δήμαρχος Αλίμου), ζήλεψε τα τηλεσκουπίδια και θέλει να μετατρέψει τα σχολεία μας σε «μεγάλο αδελφό».


Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, αν θέλατε, όπως λέτε, να προστατέψετε τα σχολεία μας, τους μαθητές μας, θα κάνατε τα πάντα για να βρεθούν κατάλληλοι χώροι ώστε να «σπάσουν» οι τάξεις και να μειωθούν οι μαθητές κάτω από 15 ανά τμήμα, ειδικά σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας. Θα κάνατε τα πάντα ώστε να αυξηθεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, εκπαιδευτικό & βοηθητικό (καθαριότητας, τραπεζοκόμοι, φύλακες κά), και να καλυφθούν οι ανάγκες. Ώστε να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση προς τα σχολεία. Ώστε να ενισχυθεί το δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε πλήρη σύνδεση με τις σχολικές μονάδες. Θα κάνατε τα πάντα ώστε να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία απρόσκοπτα, χωρίς να παίζουν την υγεία τους, μαθητές – εκπαιδευτικοί – εργαζόμενοι, «κορώνα-γράμματα» κάθε μέρα. Τι κάνατε όμως για όλα αυτά; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. 

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής & της Κυβέρνησης, μας λέτε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την παιδεία. Ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να γίνονται περιοδικά τεστ Covid στους εργαζόμενους στο δήμο ή στα σχολεία. Ότι δεν υπάρχουν λεφτά για το δημόσιο σύστημα υγείας. Υπάρχουν όμως πολλά λεφτά (δικά μας λεφτά) για να βάλετε κάμερες στα σχολεία. Υπάρχουν πολλά λεφτά (δικά μας λεφτά) για να εξυπηρετήσετε το μεγάλο κεφάλαιο με κάθε τρόπο (βλ. ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών στο δήμο όπως του Πρασίνου, βλ. «δωράκια» στους μεγαλο-κλινικάρχες, βλ. εξοπλισμούς για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς και πολλά άλλα).

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, γνωρίζουμε πως προσφέρετε κι αλλιώς τις υπηρεσίες σας στην (εκάστοτε) Κυβέρνηση και το σύστημα. Ως «κυματοθραύστης» της λαϊκής αγανάκτησης, χτυπάτε την πλάτη στο μαθητή που υψώνει ανάστημα, για να του πείτε ότι είναι μάταιο να αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Γνωστό το παραμύθι σας. Κι όταν τα λόγια δεν πιάνουν, αρχίζουν οι απειλές, πιάνουν δουλειά οι δυνάμεις καταστολής, όπως έγινε στο ΕΠΑΛ της περιοχής και σε άλλα σχολεία. 

Δε θα σας περάσει! Το δίκιο είναι με το μέρος των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονιών. Το δίκιο είναι με το μέρος του λαού. Και θα το επιβάλλει με τους αγώνες του!