Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2022

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η πυρκαγιά σε Νότια και Ανατολική Αττική έδειξε ξανά τη γύμνια της Πολιτικής Προστασίας!



«Η πυρκαγιά σε Νότια και Ανατολική Αττική έδειξε ξανά τη γύμνια της Πολιτικής Προστασίας!» τονίζει η Τομεακή Οργάνωση Νότιου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ, αναφορικά με την πυρκαγιά σε Γλυφάδα, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, σημειωνοντας πως είμαστε για μία ακόμη χρονιά «στο ίδιο έργο θεατές!».


Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη:

«Εδώ, στους πρόποδες του Υμηττού, Άνω Γλυφάδα, Πανόραμα Βούλας, Βάρη, ο κρατικός μηχανισμός για άλλη μία φορά είναι απών όταν πρόκειται να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του λαού!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις διαχρονικά, με την πολιτική τους, έχουν οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις τα δασαρχεία και την πυροσβεστική. Έχουν καταντήσει την πυροπροστασία ανύπαρκτη, έχουν εγκαταλείψει τα δάση απροστάτευτα, ακαθάριστα, απροσπέλαστα, εύκολη καύσιμη ύλη για κάθε είδους συμφέροντα.

Το αστικό κράτος, με τα παρακλάδια του, όπως την Περιφέρεια Αττικής, και τους δήμους, δεν έχουν κανένα σχέδιο για να αντιμετωπίσουν μία πυρκαγιά που ξεκίνησε στη Νότια και έφτασε στην Ανατολική Αττική. Ακόμη και οι εθελοντές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς για να συμβάλλουν στην κατάσβεση, συνάντησαν την πλήρη απουσία συντονισμού. Οι ελλείψεις είναι τόσο τερατώδεις που φτάσαμε στο σημείο κάτοικοι να δίνουν μάσκες, να μεταφέρουν πυροσβέστες στα σημεία της φωτιάς, ενώ οι ίδιοι οι πυροσβέστες να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και με τρύπιους σωλήνες… για να σβήσουν τις εστίες!

Το μόνο σχέδιο της πολιτικής «προστασίας» είναι η εκκένωση, και η μόνη δικαιολογία είναι η χιλιοειπωμένη καραμέλα των «πολλών κ δύσκολων εστιών»! Το αποτέλεσμα που μετράμε ήδη είναι πυροσβέστες και ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο, ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, καμένα δεκάδες δασικά στρέμματα.

Κι όλα αυτά εδώ, στο παραλιακό μέτωπο που τα εκατομμύρια πάνε κι έρχονται για τις μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων! Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση – όπως και οι προηγούμενες – δε δίνουν ούτε ένα ευρώ για την πυροπροστασία, για την προστασία του λαού από το χιονιά, τις πλημμύρες, τους σεισμούς! Τα έχουμε ξαναζήσει! Στο Μάτι, τη Μάνδρα, την Εύβοια, τη Βαρυμπόμπη, την Αττική Οδό, την Κρήτη, και σε τόσες καταστροφές σε τόσα μέρη όλα αυτά τα χρόνια. Γι’ αυτό γνωρίζουμε πλέον από πρώτο χέρι πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Φτάνει πια!

Τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για την κατάσβεση της πυρκαγιας! Να μην κινδυνεύσουν άλλο ανθρώπινες ζωές και κατοικίες!

Τώρα μέτρα προστασίας του λαού από τις πυρκαγιές, τα καιρικά φαινόμενα, τους σεισμούς! Τώρα ενίσχυση της πυροπροστασίας, των δασαρχείων, της πυροσβεστικής σε προσωπικό και εξοπλισμό!»