Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2023

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγ.Δημητρίου για τον α' γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών


Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το συνολικό αποτέλεσμα αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, τον απεγκλωβισμό εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα κόμματα του συστήματος. Εκφράζει την άνοδο του κύρους και τη μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ, κόντρα σε έναν συσχετισμό που εξακολουθεί ακόμα να είναι πολύ αρνητικός . 

Αυτή η τάση που εκφράστηκε σε όλη τη χώρα με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με το γαρίφαλο, επιβεβαιώνεται με τη μεγάλη άνοδος των ποσοστών της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Αττικής με ποσοστό 12,69% και στον δήμο Αγ.Δημητρίου με ποσοστό 12,64%. Συγκριτικά με το 8,5% που είχε συγκεντρώσει στις περιφερειακές εκλογές του 2019 και 8,7% αντίστοιχα στις δημοτικές . 

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα όλους τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες, δοκιμασμένους αγωνιστές, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, εργαζόμενους, αυτoαπασχολούμενους, καλλιτέχνες, νεολαίους που στήριξαν και συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Σε όλους και όλες που έδωσαν καθημερινά και ακούραστα την μάχη για την περαιτέρω ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού! Συνεχίζουμε με την επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας, να συμβάλλουμε ακόμη πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, τη μαχητικότητα και μαζικότητα του εργατικού- λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού στον δήμο του Αγ.Δημητρίου. Όπως πάντοτε , οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης θα στέκονται δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, διεκδικώντας με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών,κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, που στηρίζουν και τα άλλα συστημικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. 

Απέναντι στις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται στην τοπική διοίκηση και επιχειρούν την ακόμα μεγαλύτερη διασύνδεση της τοπικής και Περιφερειακής διοίκησης με τους θεσμούς της ΕΕ και τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Καλούμε τον λαό της περιοχής μας να στείλει μήνυμα καταδίκης και μπροστά στον επικείμενο Β γύρο των δημοτικών εκλογών, με λευκό ή άκυρο, κόντρα στις ψευδεπίγραφες υποσχέσεις των κομμάτων και των άλλων συνδυασμών, τα οποία κινούνται στη γραμμή στήριξης και εφαρμοφής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. 

Κόντρα σε όλους όσους υπηρετούν πιστά μέσα στο δήμο, ως μακρύ χέρι των κατευθύνσεων της Περιφέρειας, του αστικού κράτους και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, τη διασφάλιση των κερδών τους και όχι φυσικά για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίoυ Δημητρίου», με όλες της τις δυνάμεις θα συνεχίσει να παλεύει στη πρώτη γραμμή μέσα και έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου! 

Συνεχίζουμε μαχητικά! 

Η ελπίδα για τον λαό βρίσκεται στην ενίσχυση της δύναμής του!