Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024

Η υγεία των παιδιών δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Οι δυνάμεις της λαϊκής συσπείρωσης ανέδειξαν το ζήτημα της μη χορήγησης νοσηλευτή σε μαθήτρια του 7ου Δημοτικού που χρήζει ιατρικής βοήθειας. Ανέδειξαν το γεγονός ότι είναι απαράδεκτο να χρειάζεται να συζητάμε ζητήματα που αφορούν την υγεία των παιδιών και το ισότιμο δικαίωμα τους στην μόρφωση. Τα ζητήματα αυτά θα έπρεπε να λύνονται εν τη γενέσει τους. 

Ζητήσαμε να καταγγελθεί η αναλγησία της κυβέρνησης που δεν προβλέπει την χορήγηση νοσηλευτή. Ζητήσαμε να συνδράμει η δημοτική αρχή ως θεσμικός παράγοντας και να το απαιτήσει από τους αρμόδιους φορείς. Ζητήσαμε το δίχως άλλο να το καλύψει με ίδια μέσα ώστε να μην επιβαρυνθούν για μια ακόμα φορά οι γονείς, που παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στέκονται αλληλέγγυοι και προσπαθούν να καλύψουν την ανυπαρξία του κράτους.

Τι εισπράξαμε από την πλευρά της δημοτικής αρχής Μαμαλάκη;

Αφωνία και κυνισμό.

Αφωνία από την πλευρά του δημάρχου, της αντιδημάρχου παιδείας, των προέδρων των σχολικών επιτροπών, των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της στα συλλογικά όργανα των γονέων.

Κυνισμό από την πλευρά του αντιδημάρχου πρόνοιας,  ο οποίος δήλωσε πως δεν προβλέπεται η χορήγηση από τον Δήμο νοσηλευτή και πως ακόμα και να είχε δύο δεν θα χορηγούσε τον ένα για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Η δημοτική αρχή δεν είναι Πόντιος Πιλάτος για να νιπτει τας χείρας της και να δηλώνει αναρμόδια. Πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών και να απαιτεί τα δίκαια αιτήματα τους.

‼️Η ανάγκη ύπαρξης σχολικού νοσηλευτή δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά κανόνα. Τον κανόνα αυτό τον κατανοούν όλοι οι γονείς.

🔈Απαιτούμε από την κυβέρνηση την στελέχωση όλων των σχολείων με νοσηλευτή καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου.

🔈Απαιτούμε την άμεση χορήγηση νοσηλευτή στην μαθήτρια του 7ου Δημοτικού.