Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Κυριακή, Μαΐου 24, 2015

Συγκέντρωση 24 Μαίου 2015 στον Ασύρματο (ΦΩΤΟ)

Σύσκεψη πραγματοποίησαν  οι Κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στο Μπραχάμι με ομιλητή τον Κώστα Ζιώγα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εισηγητική του ομιλία ο Ζιώγας αναφέρθηκε πως :

«Μετά την 25 Γενάρη υπάρχει μια ‘νέα κατάσταση’, γιατί ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό που έχει ‘αριστερό’ περιτύλιγμα είναι στην κυβέρνηση με αποτέλεσμα να έχει βάλει ένα κόσμο στην λογική της αναμονής. Στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ, διαφωνεί όμως στο μίγμα με το οποίο θα συνεχιστεί. »

Επίσης ανέφερε ότι :

«Όλοι κόπτονται πλην ΚΚΕ να γίνουν ταχύτατα οι μεταρρυθμίσεις ιδιωτικοποιήσεις, εμπορευματοποίηση Υγείας και Παιδείας, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης (…) Η διαπραγμάτευση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι καθόλου σικέ, είναι για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου. Η πολιτική που θα έχει σχέση για το ελληνικό εισόδημα είναι ίδια για όλους (κυβέρνηση- αντιπολίτευση).(…) Ακόμα και κανένα μέτρο να μην έπαιρνε αυτά που υπάρχουν μέχρι σήμερα, και έχει πει επανειλημμένως η κυβέρνηση ότι δεν θα τα καταργήσει, είναι αρκετά για να κάνουν τη ζωή του λαού δυσβάσταχτη. »

Για την νέα συμφωνία είπε :

«Σε αυτή τη φάση θα υπάρξει συμφωνία, με συμβιβασμό, όμως οι συγκρούσεις θα είναι διαρκής γιατί οξύνονται οι ανταγωνισμοί, ο λαός όμως πρέπει να κρατήσει ότι όποια να είναι η έκβαση της διαπραγμάτευσης ή  του χρηματοπιστωτικού γεγονότος πρέπει να φέρει το λαό στο προσκήνιο και να απαιτήσει να μην πληρώσει την κρίση, να κατέβει μαζικά στους δρόμους, και όσο θα διευρύνονται οι διαθέσεις του κόσμου η ρήξη θα μπει στην καθημερινότητα εκεί θα πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του.»

Αναφερόμενος στην πολιτική πρόταση του κόμματος είπε ότι το ΚΚΕ  δεν θέλει έναν λαό παθητικό να τον ψηφίζει κάθε 4χρόνια για να του λύσει αυτό τα προβλήματα. Όσο ο λαός είναι στο περιθώριο και δεν οργανώνεται στο σωματείο του, το συνδικάτο του και να μπαίνει μπροστά για τα δικά του προβλήματα, άσπρη μέρα δεν θα δει. Πρέπει να αγωνιστεί σήμερα για να φρενάρει τα όσα έρχονται και παράλληλα να συνειδητοποιεί ότι αν δεν ανατρέψει τον καπιταλισμό, συνέχεια θα δημιουργούνται κρίσεις και πολέμοι. Γιατί το αύριο είναι σοσιαλιστικό, με τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να βρίσκονται κάτω από Λαϊκό έλεγχο, έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και μονομερή διαγραφή του χρέους.