Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

Όχι στην κατάργηση του χώρου των αθλητικών ρίψεων στο Στάδιο του Αγίου Δημητρίου


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η Δημοτική Αρχή σε αθλητές-προπονητές και φίλους του Κλασικού Αθλητισμού. Ο λόγος είναι ότι στα τεχνικά σχέδια που αφορούν το υπόγειο γκαράζ στο Δημοτικό Στάδιο προβλέπει την κατασκευή γηπέδου 5x5 στον ίδιο χώρο που προπονούνταν μέχρι πρόσφατα οι αθλητές των ρίψεων.

Είναι γνωστό ότι τα γηπεδάκια ποδοσφαίρου αξιοποιούνται για να αποδώσουν έσοδα στο Δήμο. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει τον Αθλητισμό ως εμπόρευμα (βλ. συνδρομές για αθλοδιακοπές κ.ά. δραστηριότητες εντός του δήμου). Εφόσον λοιπόν υπάρχει ανάγκη για ακόμη ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Δήμο, η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τη Δημοτική Αρχή να βρει λύση σε διαφορετικό χώρο, και να εξασφαλίσει τη δωρεάν χρήση από το λαό της περιοχής όλων των υπαρχόντων γηπέδων.

Ο Αθλητισμός δε μπορεί να είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά δικαίωμα για όλους. Η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός συνδέονται με την υγεία, τη φυσική κατάσταση και την ψυχική ισορροπία, ιδιαίτερα της νεολαίας. Στους χώρους αθλητισμού καλλιεργούνται αξίες όπως η ειρήνη, η φιλία, η αλληλεγγύη και η άμιλλα. Η λογική της ανταποδοτικότητας και του κέρδους δε χωράνε σε αυτές τις αξίες!

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί για τον Αθλητισμό δωρεάν υλικοτεχνική υποδομή και επιστημονική υποστήριξη από το Κράτος, χρηματοδότηση από το Δήμο για ανακατασκευή και συντήρηση των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στους χώρους άθλησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τη Δημοτική Αρχή να δεσμευτεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου πως δε θα προχωρήσει στην κατασκευή γηπέδου 5x5 στον ίδιο χώρο των αθλητικών ρίψεων, αλλά το αντίθετο, θα φροντίσει για την αναβάθμιση του χώρου για το εν λόγω άθλημα του στίβου.