Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2016

Στις 18 Σεπτέμβρη σε καφενείο στη γειτονιά του Ασυρμάτου πραγματοποίησαν τοπική συγκέντρωση οι Κομματικές Οργανώσεις Μπραχαμίου του ΚΚΕ. Τα θέματα ήταν σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ. Ομιλήτρια ήταν η Γιώτα Δήμου στέλεχος του ΚΚΕ και επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η ομιλία περιείχε περιγραφή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι συνεχίζουν να εφαρμόζουν ακάθεκτα τα μέτρα του τρίτου μνημονίου. Κάτι το οποίο σημαίνει, συνέχιση της βαριάς φορολογίας, παραπέρα κατακρεούργηση της κοινωνικής ασφάλισης και της πρόνοιας, επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία σκοπεύει αυτό το διάστημα να χτυπήσει και τα εργασιακά θέματα. Όλα φυσικά στο όνομα της "ανάπτυξης" και για το ξεπέρασμα της κρίσης.
Το ερώτημα όμως που βάζει το ΚΚΕ και το έθεσε και η Γιώτα Δήμου στην ομιλία της είναι ανάπτυξη για ποιον. Πόσο "δίκαιη" θα είναι αυτή η ανάπτυξη, από τι εξαρτάται και ποιον πραγματικά θα εξυπηρετεί; Στη συνέχεια έγινε και μια συνοπτική ανάλυση για το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων. Το καθένα, με το δικό του τρόπο διαχείρισης, έχει ουσιαστικά τον ίδιο σκοπό. Να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, του κεφαλαίου.
Προς το τέλος αυτό που έθεσε η ομιλήτρια, είναι πρώτα απ' όλα να κατανοήσει ο λαός, η εργατική τάξη, την πολιτική της κυβέρνησης (της τρέχουσας και των προηγούμενων) και να οργανωθεί, να συστρατευτεί με το ΚΚΕ, ιδιαίτερα όσοι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα απογοητεύτηκαν.
Στο τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.