Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2017

Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου


Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση συμβασιούχου!

 


Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου θέτει το ζήτημα των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να πάρει απόφαση να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι, να μην επιστρέψουν σε καμιά περίπτωση χρήματα για το οποία δούλεψαν, να μονιμοποιηθούν ΑΜΕΣΑ όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία κρίνει παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων και την πληρωμή για όλο αυτό το χρονικό διάστημα των μισθών απαιτώντας την επιστροφή τους, πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει ακέραια την ευθύνη. Στο Ελεγκτικό Συνέδριο παρέπεμπε το προηγούμενο διάστημα εργαζόμενους και δήμους για να δοθεί λύση. Με τις δηλώσεις περί διαγωνισμού θέλει να κρύψει πως η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα αξιοποιηθεί για την υλοποίηση της πολιτικής της για περαιτέρω απολύσεις και μείωση των κρατικών δαπανών. Προετοιμάζει 15.000 απολύσεις στους ΟΤΑ και άλλες 15.000 στο υπόλοιπο δημόσιο! Δεν έχει καμία υπόσταση η δικαιολογία της ότι δήθεν δε μπορεί να νομοθετήσει για την πλήρη μονιμοποίηση των εργαζομένων. Της δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσει ρύθμιση που θα μετατρέπει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, αλλά μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου τη καταψήφισαν. Μπορούσε αν ήθελε να νομοθετούσε την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Υποκριτική είναι και η στάση της ΚΕΔΕ  που τώρα εμφανίζεται τάχα στο πλευρό των εργαζομένων, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα καλούσε τη κυβέρνηση να απολύσει τους συμβασιούχους. Αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει και η πλειοψηφία των δημάρχων, άλλοι ανοιχτά και άλλοι συγκαλυμμένα.

Γνωρίζουν πολύ καλά, κυβέρνηση και δημοτικές αρχές, ότι η απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, των κοιμητηρίων σε πλήρη αδιέξοδο. Η απόλυση των συμβασιούχων προετοιμάζει το έδαφος, ώστε να αναλάβουν τη λειτουργία υπηρεσιών των δήμων οι ιδιωτικές εταιρείες, κάτι που και σήμερα γίνεται σε μικρότερη κλίμακα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και για το ρόλο της δικαιοσύνης. Προβαίνει σε αυτήν την απόφαση-ταφόπλακα για τους εργαζόμενους, ενώ όλα αυτά τα χρόνια δεν αντιδρά με το μεγάλο φαγοπότι που γίνεται στις συμβάσεις του δημοσίου με τα χρήματα του λαού. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη και να μην εναποθέτουν τη λύση στα δικαστήρια. Μόνο μέσα από τον ταξικό αγώνα μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Καμία αναμονή!

Ø  Καλούμε ΤΩΡΑ την κυβέρνηση να φέρει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ø  Καμία απόλυση συμβασιούχου.

Ø  Καλούμε την κυβέρνηση, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ να μην διανοηθούν να ποινικοποιήσουν το μεροκάματο των εργαζομένων. Να καταβληθούν κανονικά τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, και να μην επιστρέψουν ούτε ένα ευρώ πίσω από τους μισθούς τους.

Ø  Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τις υπηρεσίες των δήμων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του δήμου να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 31/5 και ώρα 20:00, για να θέσουμε μαζί αυτά τα δίκαια αιτήματα. Για να πάψει αυτή εκμετάλλευση και ομηρία!