Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Τρίτη, Μαρτίου 21, 2017

Να επιστραφεί ο χώρος εντός του δημοτικού σταδίου στο άθλημα των ρίψεων

Να επιστραφεί ο χώρος εντός του δημοτικού σταδίου στο άθλημα των ρίψεων. 

Να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για τα ποδοσφαιρικά σωματεία του δήμου που ασφυκτιούν.



Το ιστορικό του εμπαιγμού…



Η κατασκευή του υπόγειου γκαράζ στο Δημοτικό Στάδιο συνδέθηκε από τη δημοτική αρχή, χωρίς να υπάρχει κανένας τεχνικός λόγος, με την κατασκευή, στην οροφή του οικοδομήματος, γηπέδου ποδοσφαίρου διαστάσεων 5x5 στον ίδιο χώρο που για χρόνια προπονούνταν οι αθλητές των ρίψεων.

Στη συνέχεια καθυστερεί για πάνω από 1,5 χρόνο, με διάφορα προσχήματα, να δώσει επίσημη απάντηση τι θα γίνει με τις ρίψεις, με αποτέλεσμα τα τεχνικά έργα να συνεχίζουν ανεμπόδιστα και οι αθλητές ρίψεων να μετακινούνται μεταξύ ΟΑΚΑ και Αγίου Κοσμά.

Κάτω από τη μαζική εκδήλωση της αγωνιστικής διάθεσης των αθλητών-προπονητών και φίλων του Κλασικού Αθλητισμού για την επιστροφή του εν λόγω χώρου στο άθλημα ρίψεων προσπάθησε να πείσει πως υπάρχει τεχνικό πρόβλημα: ισχυρίστηκε ότι η πλάκα, που εν τω μεταξύ είχε ήδη πέσει (!), δεν αντέχει τις ρίψεις … (δηλαδή δεν αντέχει δραστηριότητες ενός αθλητή 100 κιλών ο οποίος θα ρίχνει ένα όργανο μέγιστου βάρους 7,3 κιλών, αλλά είναι κατάλληλος για δραστηριότητες ποδοσφαίρου τουλάχιστον 10 ατόμων συνολικού βάρους 750 κιλών…). Επιχείρημα που προφανώς κατέρρευσε και από την τεχνική έκθεση πολιτικού μηχανικού του ΣΕΓΑΣ.



Τι καινούριο έχει προκύψει….



A.      Η δημοτική αρχή ακόμη δεν έχει δώσει επίσημη δημόσια απάντηση ότι ο χώρος θα επιστραφεί στους αθλητές ρίψεων. Για άλλη μία φορά «ρίχνει το μπαλάκι» προς τον ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, από τον οποίο ζητάει (λέγοντας μάλιστα ότι έχει καθυστερήσει!) μία τεχνική μελέτη, εγκεκριμένη από τη Γ.Γ. Αθλητισμού, για τη διαμόρφωση του χώρου σε προπονητήριο (λες και ο ΟΦΚΑ είναι τεχνική υπηρεσία του δήμου…).

B.      Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε κατά πλειοψηφία την αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Σταδίου με συνθετικό, έργο που θα χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό 886.000 € (!). Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε και έθεσε μεταξύ άλλων πως και με αυτόν τον τρόπο αποκλείονται αθλήματα του Κλασικού Αθλητισμού από το Στάδιο, όπως οι ρίψεις. Η δημοτική αρχή ως απάντηση ανοιχτά παραδέχτηκε ότι με τον συνθετικό χλοοτάπητα θα μπορεί να αξιοποιεί το γήπεδο για κερδοσκοπικούς σκοπούς.



Και κάπως έτσι φτάσαμε στην αλήθεια…



Από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε την αρνητική εξέλιξη για τις ρίψεις και την ουσία πίσω από αυτήν. Η δημοτική αρχή επιλέγει ένα γηπεδάκι ποδοσφαίρου διαστάσεων 5x5 αντί για χώρο ρίψεων, επιλέγει συνθετικό χλοοτάπητα εις βάρος του Κλασικού Αθλητισμού και συγκεκριμένα των ρίψεων, γιατί αυτά μπορούν να της αποδώσουν κέρδη.  Η δημοτική αρχή, παρά τα προσχήματα, τις μεγαλοστομίες, τις φιλοφρονήσεις και τις βραβεύσεις προς τους αθλητές (μεταξύ αυτών και αθλητές των ρίψεων…), αντιμετωπίζει τον αθλητισμό ως εμπόρευμα.

 Δε χωράει άλλη καθυστέρηση!



Καλούμε τους νέους και τις νέες, τους αθλητές, τους προπονητές, τους φίλους του αθλητισμού να δώσουν μαζική αγωνιστική απάντηση ενάντια στον εμπαιγμό και τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής, ώστε:



Ø  Να επιστραφεί ο χώρος εντός του Δημοτικού Σταδίου, κατάλληλα διαμορφωμένος και αναβαθμισμένος, στο άθλημα των ρίψεων.

Ø  Να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για τα ποδοσφαιρικά σωματεία του δήμου που ασφυκτιούν.



Η λογική της ανταποδοτικότητας και του κέρδους δε χωράει στις αξίες του αθλητισμού



Διεκδικούμε να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον αθλητισμό, το κράτος να χρηματοδοτεί επαρκώς τα αθλητικά σωματεία και τους δήμους για τη συντήρηση των υπαρχόντων και την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, να παρέχει δωρεάν υλικοτεχνική υποδομή και επιστημονική υποστήριξη για μαζικό λαϊκό αθλητισμό.

Ο Αθλητισμός δε μπορεί να είναι πολυτέλεια για λίγους,

αλλά δικαίωμα για όλους.





18/3/2017
Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου