Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020

ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ & ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την εξάπλωση του κορνοϊού και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίου Δημητρίου καταθέτουμε προς τη Δημοτική Αρχή ολοκληρωμένο πλαίσιο άμεσων μέτρων, προκειμένου να μην πληγεί για μία ακόμα φορά η λαϊκή οικογένεια και οι μικροεπαγγελματίες της πόλης. 

  • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους, όπως σχολικά κυλικεία και περίπτερα.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.



οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της
Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίου Δημητρίου
Αβραμίδου Κατερίνα
Γιαννέζος Τάσος
Δήμου Γιώτα
Σκιαδιώτη Τζένη