Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2020

Πρόταση Ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Πολυτεχνείο

                                                        ΨΗΦΙΣΜΑ

για την καταδίκη της καταστολής και του αυταρχισμού της κυβέρνησης την ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου καταδικάζει την καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ενάντια στη συμβολική συγκέντρωση της Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συμβολικές κινητοποιήσεις έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και στα Προπύλαια. Και οι δύο συγκεντρώσεις ήταν μαχητικές και υποδειγματικές, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης που έχει αφήσει απροστάτευτο το λαό απέναντι στην πανδημία. Μάλιστα, οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Εκατοντάδες ήταν οι υπογραφές από συνδικάτα, μαζικούς φορείς που καταδίκασαν την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού εορτασμού της 17ης Νοέμβρη και την καλούσαν, έστω και την τελευταία στιγμή, να την αποσύρει. Μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική, που πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές. Απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Το Πολυτεχνείο ζει!


23-11-2020