Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2022

Δελτίο Τύπου 26/01/22

 



Για τρίτη συνεχόμενη μέρα συνεχίζεται η ταλαιπωρία με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές γειτονιές στο Μπραχάμι όπως και στην υπόλοιπη Αττική. 

Είναι απαράδεκτο να συνεχίζουν να παραμένουν οι κάτοικοι χωρίς ηλεκτρισμό και θέρμανση μες την παγωνιά. Από τις τελευταίες ενημερώσεις του ΔΕΔΔΗΕ φαίνεται ότι ούτε σήμερα το βράδυ θα έχει επανασυνδεθεί το ρεύμα, με αποτέλεσμα για ΤΡΙΤΗ νύχτα να  αφήνονται λαϊκές οικογένειες χωρίς ρεύμα και θέρμανση και να αναζητούν μόνοι τους λύσεις.

Το 'πινγκ-πονγκ' ευθυνών μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και δήμου συνεχίζεται, όπως ακριβώς γίνεται σε όλα τα επίπεδα αυτές τις μέρες μεταξύ Κυβέρνησης-Περιφέρειας-Δήμων και επιχειρηματικών ομίλων πχ Αττική Οδός, και την έχουν τελικά πληρώσει οι κάτοικοι. Από τη μία, ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι δε μπορεί να φτάσει στα σημεία της βλάβης γιατί οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. Την ίδια στιγμή, ο ΔΕΔΔΗΕ φαίνεται πως δε διαθέτει επαρκές προσωπικό, μέσα και κατάλληλα οχήματα, για να ανταπεξέλθει στην κατάσταση. Από την άλλη, ο δήμος αρνείται ότι φέρει ευθύνη, παρόλο που πολλά καλώδια που κόπηκαν ήταν από το βάρος ακλάδευτων δέντρων, ενώ ακόμη και για τον καθαρισμό αυτών των σημείων καθυστέρησε, λόγω έλλειψης προσωπικού & μέσων. Εκτός από τους κεντρικούς δρόμους, η πλειοψηφία των υπόλοιπων παραμένουν με χιόνια που έχουν μετατραπεί σε πάγο, κι έχουν γίνει επικίνδυνοι.

Να αναλάβουν χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση τις ευθύνες τους ο ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και οι Κυβέρνηση - Περιφέρεια - Δήμος για την αποκατάσταση του ρεύματος ΑΜΕΣΑ!

Να φροντίσει ο δήμος να καθαριστεί και αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο συνολικά στην περιοχή, καθώς αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει δρόμοι και πεζοδρόμια δημιουργώντας κίνδυνο για πεζούς και οχήματα.

Η "γύμνια" του κράτους και της τοπικής διοίκησης έναντι σε καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαδοχικά ως σήμερα αλλά και όλων των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που αποθεώνουν την επιχειρηματική δράση στην τοπική διοίκηση.

Διεκδικούμε μέτρα προστασίας της ζωής μας! 

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του δήμου Πάτρας και δίνουμε δυναμικό παρών το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια για να υποδεχτούμε τη μηχανοκίνητη πορεία και να πορευτούμε στην μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα!