Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2022

Live ενημέρωση - Κακοκαιρία ΕΛΠΙΔΑ στο Μπραχάμι

26/01/2022

Ήδη έχει σταματήσει η κακοκαιρία από προχθές, αλλά τα προβλήματα στους δρόμους συνεχίζουν και... επαυξάνουν! Το χιόνι που δεν έχει καθαριστεί έχει σχηματίσει βουνά από παγετό, οι δρόμοι είναι ολισθηροί με κίνδυνο να γλιστρήσουν πεζοί. Πέραν από τους κεντρικούς δρόμους στο Μπραχάμι, οι υπόλοιποι δρόμοι στις γειτονιές έχουν μείνει ακαθάριστοι. Μάλλον η δημοτική αρχή περιμένει να λιώσουν οι πάγοι από μόνοι τους...


Η εικόνα από διάφορες γειτονιές:

Αγίου Δημητρίου και Πόντου    -  Καράμπαμπα και Θεμιστοκλέους   -  Πριάμου και Περικλέους

 


Ακόμα, το ρεύμα δεν έχει αποκατασταθεί στις περιοχές όπου είχαν κοπεί καλώδια και από τις ενημερώσεις του ΔΕΔΔΗΕ φαίνεται να μην επανασυνδεθεί το ρεύμα ούτε σήμερα. Οδεύουμε προς το τρίτο 24ωρο που κάτοικοι της περιοχής μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση!


25/01/2022

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης 25/01 τα προβλήματα συνεχίζονται στις γειτονιές στο Μπραχάμι, με δρόμους ακαθάριστους, σπασμένα κλαδιά από δέντρα να μην έχουν μαζευτεί, καλώδια να έχουν κοπεί.

Στην οδό Δράμας, υπάρχουν πεσμένα καλώδια, και στην ίδια γειτονιά υπάρχουν διακοπές ρεύματος:

                 

Ακόμα υπάρχουν πεσμένα κλαδιά από το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή πλησίον 25ης Μαρτίου στα νεκροταφεία:


Σπασμένα δέντρα στην πλατεία Ζαλόγγου (Κορυτσάς):



Στην οδό Κορυτσάς και Πρεμετής, οι δρόμοι είναι ακαθάριστοι:



Δέντρα φτάνουν στα καλώδια της ΔΕΗ:



Μεγάλα κλαδιά δέντρου έχουν πέσει στην Γ. Ψυχογιού:


Επί της 25ης Μαρτίου και Πολυκράτους:




Στο τρίγωνο της Αίνου:


Ο κρατικός μηχανισμός είναι ανύπαρκτος και σε αυτό το κύμα κακοκαιρίας. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένος και ουσιαστικός σχεδιασμός για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, με διαχρονικές ευθύνες της κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου, της ΔΕΗ και  να "πετάνε το μπαλάκι" μεταξύ τους και στη μέση να υποφέρει ο λαός. 

Τα κλιμάκια με δυνάμεις του ΚΚΕ συνεχίζουν τις αυτοψίες στις γειτονιές, και με παρεμβάσεις των δημοτικών Συμβούλων στο Δήμο για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων.

Από χθες το απόγευμα δεν έχει αποκατασταθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης σε πολλές γειτονιές της περιοχής (πλησίον οδού Δράμας, στον Ασύρματο κα.), με αποτέλεσμα οικογένειες να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για πάνω από 12 ώρες περνώντας όλη τη νύχτα στο ψύχος.



Η ίδια εικόνα όπως το βράδυ της Δευτέρας συνεχίζεται μέχρι και το πρωί της Τρίτης:



Σπασμένα κλαδιά στην παιδική χαρά του Αγίου Βασιλείου το πρωί της Τρίτης:



Η έξοδος της Βουλιαγμένης στο ύψος της Σουλίου έχει μετατραπεί σε απροσπέλαστη λίμνη:



Στον Ασύρματο:


Στην οδό Τρακαδά πεσμένα καλώδια και σπασμένα δέντρα. Παρά τις καταγγελίες των κατοίκων εδώ και δύο χρόνια, η δημοτική αρχή δεν έχει παρέμβει με τα αποτελέσματα που βλέπουμε:




Απαιτούμε να αποκατασταθεί εδώ και τώρα η ηλεκτροδότηση σε όλη την περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα, να μαζευτούν τα πεσμένα κλαδιά, να καθαριστούν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια από τα χιόνια.

ΑΚΡΑΙΟ είναι το ΣΥΣΤΗΜΑ του ΚΕΡΔΟΥΣ, 
ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!
ΟΧΙ ο κακός μας ο καιρός!



24/01/2022

Από νωρίς τη Δευτέρα ξεκίνησαν τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας σε όλη την περιοχή τα οποία επιδεινώθηκαν ραγδαία από το μεσημέρι και μετά (κεντρικές οδούς, όπως λεωφ. Αγίου Δημητρίου, Σουλίου, Πλουτάρχου, Πόντου, Αγίου Βασιλείου, Ασύρματος, κά). Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στο Μπραχάμι ήταν επί ποδός. Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση προέβησαν σε επανειλημμένες παρεμβάσεις προς τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Ν. Συρράκο, για δρόμους απροσπέλαστους, δρόμους όπου είχαν σημειωθεί μποτιλιαρίσματα με κολλημένα αυτοκίνητα και εγκλωβισμένους οδηγούς, ή ακόμη και αυτοκίνητα που είχαν τρακάρει σε ορισμένα σημεία. Μάλιστα όσο περνούσε η ώρα και η χιονόπτωση συνεχιζόταν, ο Αντιδήμαρχος παραδέχτηκε ότι υπάρχει αδυναμία τα συνεργεία του δήμου να φτάσουν στα σημεία με διαπιστωμένο πρόβλημα.

Από το ρέμα τις πρώτες πρωινές ώρες:




Στο μετρό της Δάφνης από το μεσημέρι και μετά παρέμειναν εγκλωβισμένοι άνθρωποι που δε μπορούσαν να γυρίσουν στο σπίτι τους, λόγω συνεχούς χιονόπτωσης και πάγου στους δρόμους. Κατόπιν παρέμβασης της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ώστε να τους βοηθήσει ο δήμος. Τελικά αρκέστηκε στο να ρίξει λίγο αλάτι σε ορισμένα σημεία, ενώ αρνήθηκε να διαθέσει κατάλληλο μέσο για να απομακρυνθούν από το μετρό (παρόλο που ο δήμος διαθέτει τέτοια οχήματα όπως 4x4), δηλώνοντας ότι δεν είναι ευθύνη του! Οι τελευταίοι άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στο μετρό κατάφεραν να επιστρέψουν με ασφάλεια στο σπίτι τους το απόγευμα, με κατάλληλο όχημα που κατάφεραν να βρουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα, παραμένουν σπίτια με κομμένο ρεύμα (όπως στην περιοχή κοντά στο ρέμα στο ύψος της οδού Δράμας) από το απόγευμα της Δευτέρας. Οι κάτοικοι παίρνουν τηλέφωνο στον ΔΕΔΔΗΕ και στο Δήμο και δεν απαντάει κανείς! Όλα αυτά μέσα στην παγωνιά και ενώ η λαϊκή οικογένεια πραγματικά στενάζει από την ακρίβεια στο ρεύμα.


Στην πλατεία επί της Όθωνος και Κολοκοτρώνη:



Σε πολλές γειτονιές βλέπουμε πεσμένα δέντρα πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και σε σταθμευμένα οχήματα, με τα κλαδιά να σπάνε συνεχώς από το βάρος του χιονιού με κίνδυνο να χτυπήσουν άνθρωποι. Απαράδεκτη η στάση και απάντηση του αντιδημάρχου Πρασίνου, Α. Αδαμόπουλου, απέναντι στις συνεχείς παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και κατοίκων που απευθύνονται στο δήμο. Δήλωσε ότι η διοίκηση δε μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, σε τέτοιες καιρικές συνθήκες «που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει», γιατί δε διαθέτει ούτε τα μηχανήματα ούτε το προσωπικό, ενώ έφτασε με θράσος να ρίξει τις ευθύνες στη Λαϊκή Συσπείρωση επειδή δε θέλει να αναλάβει την υπηρεσία Πρασίνου ιδιώτης! Μάλλον ο κ. Αντιδήμαρχος δεν είδε το χάλι της Αττικής Οδού που την εκμεταλλεύεται ιδιώτης. Για τον κίνδυνο ατυχήματος, έριξε τις ευθύνες ακόμη και στους πολίτες που «κάνουν περίπατο στην Αγίου Δημητρίου», κατά τη γνωστή καραμέλα της «ατομικής ευθύνης» που χρησιμοποιούν όλοι, κράτος – περιφέρεια και δήμος, για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες. 

Δέντρα σε διάφορες γειτονιές στο Μπραχάμι πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ:


Κλαδιά καταρρέουν πάνω στον πεζόδρομο στην οδό Ηπείρου, με κίνδυνο να τραυματίσουν πεζούς:




Στην οδό Πόντου, κλαδιά πέφτουν πάνω στο σταθμευμένο ΙΧ:



Ομοίως και στην οδό Σκουφά, σπάνε και πέφτουν κλαδιά στο δρόμο  και στο ΙΧ, με κίνδυνο να τραυματιστούν πεζοί, και το δέντρο ακουμπά τα καλώδια:


Στην οδό Βεργίνας:


Πεσμένη λεμονιά στην Γ. Ψυχογιού:


Επιβεβαιώθηκε στην πράξη πως, παρά τις δηλώσεις για το αντίθετο, μπροστά στην κακοκαιρία που είχε προβλεφθεί από μέρες, δεν υπήρχε ούτε ετοιμότητα ούτε σχεδιασμός από πλευράς του δήμου, της περιφέρειας και του κράτους. Αποδεικνύεται πόσο υποστελεχωμένος είναι ο δήμος Αγίου Δημητρίου, με το ελάχιστο προσωπικό στην Πολιτική Προστασία να εξουθενώνεται σε αυτές τις συνθήκες, ειδικά χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τα λιγοστά μέσα (οχήματα, μηχανήματα) δεν επαρκούν, ενώ ακόμη και το αλάτι που προμηθεύτηκε ο δήμος είναι μόνο για τους κεντρικούς δρόμους. Η δημοτική αρχή αν και μία μέρα πριν δήλωνε πως είναι σε ετοιμότητα, με επαρκές προσωπικό και μέσα (πάλι μόνο για το αλάτι γίνεται λόγος) στην πράξη και εκ των υστέρων παραδέχθηκε πως δε διαθέτει τον απαιτούμενο μηχανισμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που φέρνει η κακοκαιρία, για την προστασία του λαού της περιοχής.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση σε αυτές τις κρίσιμες ώρες. Το ΚΚΕ διαθέτει όλες του τις δυνάμεις σε αυτήν την κατεύθυνση, γιατί ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!


Εικόνες από τις χιονισμένες γειτονιές στο Μπραχάμι:

          







Η Σουλίου το βράδυ της Δευτέρας:


Το βράδυ της Δευτέρας 24/01 στην Αγίου Δημητρίου, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για να κινηθεί αυτοκίνητο με ασφάλεια.


Στην Παπάγου:


Στους κάθετους δρόμους της Αγίου Δημητρίου και Παπάγου, το χιόνι έχει καλύψει εξ ολοκλήρου τους δρόμους, όπως στην Τατάκη:


Η πλατεία στον Άγιο Βασίλη:


Στην Κορυτσάς:


Πίσω από τον Άγιο Βασίλη, δέντρο έχει "κλείσει" τη γέφυρα στο ρέμα:



23/01/2022

Λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, Γιώτα Δήμου, επικοινώνησε στις 23/01/2022 τηλεφωνικά με τη Δήμαρχο κα. Ανδρούτσου ώστε να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχει λάβει ο δήμος.

Η Δήμαρχος ενημέρωσε για τις προβλέψεις που υπάρχουν για τις επόμενες ημέρες και εδώ στην περιοχή, καθώς και για το σχεδιασμό που υπάρχει (ετοιμότητα της πολιτικής προστασίας και θερμαινόμενοι χώροι στο δήμο). Η Γ. Δήμου έθεσε το ζήτημα πως πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων στην περιοχή, και των εργαζόμενων του δήμου, καθώς και την ανάγκη ο δήμος να σταθεί πλάι σε οικογένειες με σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και να παρέμβει όπου χρειαστεί, ώστε κανένας να μη βρεθεί χωρίς ρεύμα ή θέρμανση σε τέτοιες συνθήκες.