Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Πέμπτη, Ιανουαρίου 13, 2022

Παρέμβαση στο ΚΥ Δάφνης για την προστασία της υγείας του λαού (ΦΩΤΟ)

 13 Γενάρη 2022 >> ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Δάφνης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, 13 Γενάρη, μαζικοί φορείς από το Μπραχάμι και τον Άλιμο.

Συγκεκριμένα, μέλη της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αγ. Δημητρίου, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Δημητρίου και Αλίμου, του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυνακών Αγ. Δημητρίου, της Ομάδας Γυναικών Αλίμου (μέλος της ΟΓΕ) και της Επιτροπής Ειρήνης Αγ. Δημητρίου μοίρασαν ανακοινώσεις και κουβέντιασαν με τον κόσμο για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με την εκτόξευση των κρουσμάτων του κορονοϊού και ανέδειξαν τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Αντιπροσωπεία των εκλεγμένων των μαζικών φορέων συζήτησε με τους υγειονομικούς στη μονάδα Υγείας, για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό, αλλά και σε μηχανήματα. Επιπλέον, οι υγειονομικοί ανέδειξαν ότι ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί την άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων, όμως οι μεγάλοι άνθρωποι που δεν μπορούν να τη χειριστούν αναγκάζονται να πληρώσουν σε κάποιον ιδιώτη γιατρό για να τους γράψει τα φάρμακά τους.

Οι μαζικοί φορείς είπαν ότι βρίσκονται στο πλευρό των υγειονομικών που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Μέσα από την παρέμβασή τους ανέδειξαν ότι παλεύουν μαζί με τους υγειονομικούς για την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία. Ανάμεσα στις υπόλοιπες διεκδικήσεις τους κάλεσαν και σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που οργανώνουν τα σωματεία των υγειονομικών και άλλοι φορείς, σήμερα στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Τέλος, τα μέλη των Σωματείων και των Συλλόγων που συμμετείχαν στην παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Δάφνης αποφάσισαν πως θα επανέλθουν με νέα δράση για να αναδείξουν τις ελλείψεις σε υγειονομικούς και σε εξοπλισμό.


Από τον 902.gr