Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Τρίτη, Φεβρουαρίου 21, 2023

Δελτίο Τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου 15/02/2023

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγίου Δημητρίου την Τετάρτη 15/02/2022, ως Λαϊκή Συσπείρωση φέραμε στη συζήτηση τα παρακάτω σοβαρά θέματα.

1.  Για το εντυπωσιακό και συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, από τον σεισμό. Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι το αστικό κράτος δεν προστάτευσε ούτε ανταποκρίθηκε άμεσα στο να προσφέρει βοήθεια και πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

2.  Ψήφισμα σχετικά με την κλήτευση σε δίκη δημοτικών συμβούλων του Δήμου Καλλιθέας (ολόκληροτο ψήφισμα εδώ) μετά από μήνυση για υποτιθέμενη συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας με την «Ελληνική Αυγή». Ως ζήτημα επείγοντος χαρακτήρα, αιτηθήκαμε να τεθεί προς συζήτηση το ψήφισμα άμεσα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να δηλώσουμε την καταδίκη μας σε αυτήν την εξέλιξη. Το ψήφισμα τελικά εγκρίθηκε ομόφωνα (παρά την αρχική τοποθέτηση του δημ. συμβούλου Λασκαρίδη περί αποχής λόγω «ελλειπούς πληροφόρησης» σχετικά με το θέμα...)

3.  Ψήφισμα για το ΕΑΚΝ του Αγίου Κοσμά, όπου έχει δρομολογηθεί η έξωση των αθλητών και των σωματείων τους (ολόκληροτο ψήφισμα εδώ). Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Καταψήφισαν σύμβουλοι της ΝΔ γιατί υποστηρίζουν με θέρμη την πολιτική της κυβέρνησης, που διώχνει τους αθλητές και βάζει λουκέτο σε ένα χώρο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τον αθλητισμό & την αναψυχή χιλιάδων κατοίκων στα νότια. Μάλιστα, υπήρξε τοποθέτηση συμβούλου της ΝΔ που μας θύμισε τις τοποθετήσεις του Αυγενάκη, υφυπουργού Αθλητισμού, σκορπίζοντας διαβεβαιώσεις και εφησυχασμό ότι η κυβέρνηση έχει δήθεν πάρει μέτρα επίλυσης του προβλήματος των αθλητών και των εργαζομένων του Αγίου Κοσμά.

4. Ερώτηση - τοποθέτηση σχετικά με τον προσεισμικό έλεγχο των δημόσιων κτιρίων του δήμου (ηερώτηση παρατίθεται εδώ). Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε τονίσει επανειλημμένα την αναγκαιότητα, με όρους επείγοντος, της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων και των υπόλοιπων κτιρίων του δήμου. Ζητήσαμε για άλλη μία φορά επίσημη έγγραφη απάντηση για ζητήματα όπως πότε έγινε προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία, με βάση ποιες προδιαγραφές & από ποιον φορέα, αντίστοιχα για τους παιδικούς σταθμούς και τις δημοτικές υπηρεσίες, τι σχεδιασμό έχει η δημοτική αρχή σχετικά με αυτό το θέμα κ.ά. (Ολόκληρη η τοποθέτηση εδώ). Ο αντιδήμαρχος μας έδωσε ξανά γενικές & αόριστες απαντήσεις περί δρομολόγησης του έργου. Σημειώνουμε ότι η ερώτησή μας έχει κατατεθεί και αναμένουμε πως αυτή τη φορά θα λάβουμε επίσημη έγγραφη απάντηση με στοιχεία όπως αιτηθήκαμε.

5.  Για το ζήτημα των πλειστηριασμών, σχολιάσαμε την απόφαση του Αρείου Πάγου και τους 700.000 πλειστηριασμούς που αναμένονται το επόμενο διάστημα, ότι το ΚΚΕ κατέθεσε (ξανά) τροπολογία να παύσει η διαδικασία των πλειστηριασμών της περιουσίας του λαού, την οποία απέρριψαν με τη στάση τους όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

6. Ερώτηση για το σχεδιασμό της διέλευσης των λεωφορείων ΟΣΥ προς το αμαξοστάσιο (η ερώτηση παρατίθεται εδώ), που λόγω της διαπλάτυνσης της λ. Αγίου Δημητρίου, θα τροποποιηθεί το δρομολόγιο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στους οδηγούς & τη μετακίνηση των λεωφορείων όσο και στην περιοχή του Ασυρμάτου ως προς την κυκλοφοριακή ασφάλεια & συμφόρηση. Η απάντηση του αντιδημάρχου επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη από τη διοίκηση του δήμου για τα λεωφορεία. Πέταξε το μπαλάκι στους ίδιους τους οδηγούς και τη διοίκηση του ΟΑΣΑ να βρουν λύση, χωρίς καμία τροποποίηση του έργου στην Αγίου Δημητρίου. Φαίνεται πως στην αντίληψη της δημοτικής αρχής σχετικά με την κυκλοφοριακή ρύθμιση, την ασφάλεια των πολιτών και την εύρυθμη μετακίνηση δεν χωρά η αστική συγκοινωνία, οι οδηγοί των λεωφορείων και οι επιβάτες αυτών, ούτε όμως και οι κάτοικοι και διερχόμενοι από την περιοχή του Ασυρμάτου.

7.  Για τη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής στις 13/02/2022 και την έγκριση χορηγίας «ιδρύματος» εφοπλιστή στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.). Οι ανάγκες των σχολείων πρέπει να καλύπτονται πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζήτημα που δε διεκδικεί η δημοτική αρχή. Έχουν σοβαρές ευθύνες όσοι προσυπογράφουν και εγκρίνουν το κυνήγι χορηγιών για την κάλυψη αναγκών των σχολείων, απαλλάσσοντας το κράτος από τις ευθύνες του, με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από την είσοδο των επιχειρηματικών συμφερόντων στα σχολεία.