Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Τετάρτη, Μαΐου 01, 2024

 Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αυταρχική πρακτική του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Δημητρίου, ο οποίος κατά το «αποφασίζω & διατάζω» αφαίρεσε από την ημερήσια διάταξη της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής το θέμα που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Αυγέρης από τη Λαϊκή Συσπείρωση, και το θέμα που κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος Γιάννα Κωνσταντίνου από την παράταξη «Αλλάζουμε την πόλη».

Μετά από αυτό, για 2η φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχωρήσαμε διαμαρτυρόμενοι από συνεδρίαση Λογοδοσίας, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων της αντιπολίτευσης.
🔺Το θέμα της Λαϊκής Συσπείρωσης που απέσυρε ο Πρόεδρος του ΔΣ αφορούσε τα προβλήματα των σχολείων του δήμου μας. Μάλιστα, η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε έγκαιρα κοινοποιηθεί, στην οποία παρουσιάζαμε τα εξής βασικά ζητήματα: μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία, αίτημα για την ενίσχυση των σχολείων με το απαραίτητο προσωπικό και κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων σε αναλώσιμα.
🔷Η Διοίκηση Μαμαλάκη, αντί να λογοκρίνει το θέμα & να αποφύγει τη συζήτηση επί των προβλημάτων των σχολείων μας, είχε την επιλογή να μην απαντήσει ολοκληρωμένα, εάν εκτιμούσε ότι ο χρόνος δεν επαρκεί, και να μας ζητήσει να επανέλθουμε.
🔷Φαίνεται πως η διοίκηση Μαμαλάκη τηρεί τη νομοθεσία «αλά καρτ». Τηρεί κατά γράμμα το νόμο που επιτρέπει να δίνει σε ιδιώτες ζεστό χρήμα…Όπως, για παράδειγμα, αποφάσισε να δώσει 450 χιλ. € (!) σε ιδιώτες για να αναλάβουν τη λειτουργία της κατασκήνωσης, των αθλοδιακοπών και των παιχνιδοδιακοπών, ή να δώσει 20 χιλ. € (!) σε ιδιώτη για την «ειρηνοδρομία».
🔷Δεν τηρεί όμως το νόμο που ορίζει τη διαδικασία της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας, προφανώς για να μη λογοδοτήσει για τα πολύπαθα σχολεία μας…αυτά στα οποία, όπως προπαγανδίζει, θα επιστρέψει τα 3ευρώ ανά παιδί που καλούνται να δώσουν οι γονείς για τη συμμετοχή στην «ειρηνοδρομία» (!) – και για να μην μπερδευόμαστε θα επιστρέψει, λέει, τα «καθαρά» χρήματα δηλαδή αφού πρώτα αποπληρωθούν τα έξοδα, όπως ειπώθηκε σε ψιλά γράμματα στα πλαίσια συνέντευξης…
🚩Η προσπάθεια λογοκρισίας και φίμωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης θα πέσει στο κενό. Ό,τι και να κάνει η διοίκηση Μαμαλάκη, η Λαϊκή Συσπείρωση θα επαναφέρει το ζήτημα για τα προβλήματα των σχολείων στο Δ.Σ. όπου θα απαιτήσουμε πλήρη ενημέρωση για τις ελλείψεις που υπάρχουν και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ως προς την ασφάλεια των σχολείων (προσεισμικός έλεγχος & πυρασφάλεια κ.ά. έλεγχοι εγκαταστάσεων), το προσωπικό καθαριότητας και άλλων απαραίτητων ειδικοτήτων και τις ανάγκες σε αναλώσιμα κ.ά.