Αρχειοθήκη ανακοινώσεων

Πέμπτη, Ιουνίου 10, 2021

Πρόκληση η παρουσία Θεοδωρικάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ανοίξει αντιλαϊκή-αντεργατική «βεντάλια»

Η δεύτερη κατά σειρά παρέμβαση του κ. Θεοδωρικάκου βουλευτή της κυβέρνησης της ΝΔ και πρώην Υπουργό Εσωτερικών στο Δήμο μας, αυτή τη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο που η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση στο λαό μας, ώστε να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ακούσαμε (πάλι) για τα έργα που έχουν ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μεταξύ αυτών για το Πάρκο του Ασυρμάτου, για το Κολυμβητήριο και για τον προσεισμικό έλεγχο στα σχολεία. Τα συγκεκριμένα έργα είναι αιτήματα του λαού της περιοχής εδώ και χρόνια. Και μάλιστα, θα πρέπει να υλοποιηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση και χωρίς άλλη επιβάρυνση πάνω στα λαϊκά στρώματα. Τα χρήματα που  θα  δοθούν δε μας  τα  χαρίζει κανείς, τα  έχουμε πληρώσει πολλές  φορές  όλα  τα  προηγούμενα χρόνια. Άλλωστε, αυτό μας το υπενθύμισε ο π. Υπουργός, όταν αναφέρθηκε στην «ενίσχυση του θεσμού» της Τοπικής Διοίκησης ως δήμο-επιχείρηση. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει τα εκατομμύρια ευρώ που βγήκαν στις πλάτες του λαού από την αύξηση των ιδίων εσόδων στους δήμους μέσω των ανταποδοτικών τελών.


Τα έργα που σχεδιάζονται συνολικά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα υλοποιηθούν στο έδαφος υποστελεχωμένων δήμων, με τις υπηρεσίες τους να παραδίδονται κομμάτι-κομμάτι σε ιδιώτες. Τα δε συγκεκριμένα έργα που αφορούν στο δήμο μας εντάσσονται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων. Οι διεκδικήσεις του λαού της περιοχής για ελεύθερους χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις, ασφαλή σχολεία γίνονται «τυράκι» για να προωθηθούν μεγάλα έργα που θα προσελκύσουν επενδύσεις καθώς ο δήμος μας αποτελεί πέρασμα προς το παραλιακό μέτωπο.

Η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου στους «ελεύθερους» χώρους και η εκμάθηση κολύμβησης των νέων σε μία χώρα με θάλασσα «έπαιξαν» στη «διαφημιστική καμπάνια» του βουλευτή της ΝΔ και του κυβερνητικού έργου στην τοπική διοίκηση, προκαλώντας τη νοημοσύνη μας… τη στιγμή που:

 Ø  ο ελεύθερος χρόνος της λαϊκής οικογένειας εξανεμίζεται με το νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για την κατάργηση του 8ωρου και τη μετατροπή του εργάσιμου χρόνου σε λάστιχο για τις ανάγκες του κεφαλαίου,

Ø  το κολυμβητήριο μόνο «ελεύθερο» δε θα είναι, μιας και προβλέπεται κανονικά συνδρομή για τη χρήση του, ενώ η εμπορευματοποίηση με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς και η αύξηση των ιδιών εσόδων είναι ζητήματα για τα οποία ο λαός μας πρέπει να επαγρυπνά, μιας και η συντήρηση αυτών των έργων θα πέσει στις πλάτες μας,

Ø  το μπάνιο στις θάλασσές μας μόνο δωρεάν δε θα είναι στο μόλις 1 χλμ ακτογραμμής που αφήνουν «ελεύθερο» στα έργα δις ευρώ που ετοιμάζονται στο παραλιακό μέτωπο προς όφελος των μεγάλων ομίλων.

Αποτελεί κοροϊδία να μας μιλάει η κυβέρνηση για τα λεφτά που θα δοθούν για τα σχολικά κτίρια την ώρα που τα σχολεία ανοιγοκλείνουν λόγω της ανυπαρξίας μέτρων εν μέσω πανδημίας. Την ίδια ώρα που δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων εδώ και χρόνια παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είναι σεισμογενής και παρά τους ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν.

Ο κ. Θεοδωρικάκος βρήκε (ξανά) την ένθερμη υποδοχή της Δημοτικής Αρχής Ανδρούτσου-ΜΕΤΕΧΩ (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ) και της παράταξης Πρεκετέ (ΝΔ). Μάλιστα, δεν έκαναν ούτε λόγο για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο δήμο, τα προβλήματα των σχολικών μονάδων, την ανυπαρξία μονάδων υγείας, την υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, κά. Απέδειξαν (πάλι) πως όσο ακομμάτιστοι κι αν θέλουν να αυτοπροβληθούν είναι τα πολιτικά «δεκανίκια» αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, και βάζουν διαχρονικά πλάτη ώστε οι δήμοι να γίνουν το μακρύ χέρι του αστικού κράτους που ξεζουμίζει τους εργαζόμενους για να υπηρετήσει την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Άλλωστε, το νέο καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα της κυβέρνησης έρχεται να λύσει ακριβώς αυτό, πώς στους δήμους και τις περιφέρειες θα συνεχίζει η αντιλαϊκή πολιτική απαρέγκλιτα, παραμερίζοντας όποια φωνή στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια πάει κόντρα στους σχεδιασμούς τους.

Ο λαός μας έχει πείρα, μπορεί να διακρίνει τον εμπαιγμό. Δεν πρέπει να δεχτούμε οι βασικές μας ανάγκες να μετατρέπονται σε πεδίο κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, μήπως μας πετάξουν κάποιο ξεροκόμματο. Διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην αξιοποίηση ελεύθερων χώρων για την αναψυχή μας και τον αθλητισμό χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις πλάτες μας.

Παίρνουμε μαζικά μέρος στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες όπως στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία της 10ης Ιούνη για να αποσυρθεί όπως είναι το νομοσχέδιο-τερατούργημα, να καταργηθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.